Povedená domácí premiéra

25.08.2012 17:00

OSTRAVICE - NEBORY 4:0 (1:0)

Sestava: Boháč - Pospíšil, Rozkydal, Janošec, Faldyna - Šigut, Procházka, Přasličák (65. Tofel), Kowalík - Kurečka, Platoš

Branky: 21., 47., 89. Platoš, 60. Přasličák 

 

První zápas na domácím hřišti sehráli naši muži proti mužstvu Nebor. Sestava domácích byla oproti minulé základní sestavě značně oslabena, z různých důvodů chyběla hned šestice hráčů! Stonavský M., Stonavský O., Pavelec, Žejdlík, Gonda a Blahuta. K tomu připočteme stále zraněného Porubu, takže můzeme být rádi za posílení týmu a rozšíření kádru během letní přestávky. Trenér tedy poskládal sestavu ze zbylých hráčů a jen jediného náhradníka, ale nic jiného mu vlastně ani nezbylo. Utkání začlo opatrně, oba týmy bojovaly v středu hřiště a do šancí se moc nedostávaly. Poté se ale Ostravice začala prosazovat, a to když v 15. minutě Janošec z obrany krásně vyrazil dopředu, prešel tři hráče, přihrál volnému Platošovi a ten z mírného úhlu nastřelil pouze brankáře. Jeho chvíle ale přišla v 20. minutě, po autu si perfektně zpracoval míč, neváhal ani chvíli a pohotově vystřelil přesnou ranou k levé tyči a vedli jsme 1:0. Branka nás trochu uspala a otěže zápasu převzali hráči Nebor, kteří místy dostali naší obranu pod tlak, avšak bez vážnější šance. Těsně před koncem poločasu útočníka Nebor vychytal brankář Boháč, tak se šlo do kabin za jednogólového vedení.

Tlak Nebor se převedl i do startu druhé půle, avšak Platoš z protiútoku už v 47. minutě poslal do kolen hosty podruhé. Vybojoval míč na pravé straně hřiště, vystřelil z úhlu a s přispěním jemné teče míč skončil v síti - 2:0. Hosté se nevzdávali, ohrožovali naší branku většinou nepřesnými střelami z dálky. Ostravice si bojovností vypracovala další pěknou šanci. V 60. minutě útočník Platoš poslal kolmici za obranu na nabíhajícího Přasličáka, ten na dvakrát překonal brankáře a definitivně přinesl na naše kopačky uklidění. Hosté pak ještě zahrozili z rohu hlavičkou těsně nad břevno a přečíslením naší obrany, kdy ze štestím neskončil míč v naší síti. V 89. minutě Platoš utekl obránci, ten ho šlapákem u hlavy fauloval a pískala se jásná penalta. Tradiční exekutor Procházka gentlemansky přenechal míč Platošovi a ten završil svůj první hattrick v ostravickém dresu na konečných 4:0.

Názor fanouška: Pozměněná sestava z důvodů četných absencí byla možná ku prospěchu věci, jisté známky nesehranosti se pochopitelně objevily, ale obrana oproti předchozímu zápasu doplněná o zkušenosti Janošce fungovala perfektně. Výsledek je zcela zasloužený, hosté sice měli místy na hřišti převahu, ale nedokázali si z toho vytvořit větší šance. Bojoval celý tým, ale vyzdvihl bych výkon Adama Platoše, který se v novém týmu skvěle adaptoval a měl zásluhu na všech čtyřech brankách. Jen tak dále! Další týden jedeme do zatím posledních Oldřichovic, které ještě loni hrály 1.B třídu, ale pokud se tým sejde konečně v kompletním složení, tak bude ještě silnější.