Startuje jaro, udrží Ostravice první místo?

22.03.2016 20:00

Když zapátráte v historii všech článku na webu, tak se vám s jistou tříletou opakovatelností bude objevovat před startem jarní části soutěže jedna a ta samá zpráva. Muži Ostravice jsou po polovině první a bojují o postup do vyšší soutěže. Ovšem ani jednou se nám to z těch pokusů nepodařilo. Předloni jsme neměli šanci konkurovat Smilovicím, loni jsme zase po tragickém jaru skončili až pátí. Je tady jaro 2016, situace se opět opakuje a nyní máme asi nejlepší výchozí pozici do odvet.

 

Tým máme víceméně pořád stejný, mnozí nás už možná odepsali, že jsme svoje šance prováhali, ale v letošní sezóně Ostravice vyhrála 11 utkání a s 33 body se pevně usadila na prvním místě. S náskokem šesti bodů, kdy jsme vyhráli i na hřištích našich konkurentů, můžeme jen doufat, že se do třetice nebude opakovat historie. Navíc hrajeme 8x doma. Je to nejen o fotbalových schopnostech týmu, ale taktéž o hlavě, co kdo chce dokázat. I zkušenosti z nepodařených minulých let se možná budou hodit.

 

Po brilantním podzimu jsme v lednu začali tradiční přípravu na jarní sezónu. Tréninky se různě střídaly a začly přicházet i přípravné zápasy. V prvním jsme hráli proto Smilovicím. Ve vyrovnaném utkání, avšak prakticky bez gólových šancí na obou stranách, rozhodla jediná branka o naší prohře 0:1. Týden na to jsme hráli proti Řepištím, dalšímu známému týmu z naší historie. Nyní hrají na špici OP Ostrava a jejich ambicemi je jedině postup a na jejich síle týmu je to znát. Moc šancí nám nedali, navíc chybělo dost hráčů, a tak prohra 0:4 byla ještě po několika dalších šancích mírumilovná. Poté jsme měli dva týdny možnost doladit herní i fyzické nedostatky a nastoupili jsme proti dalšímu týmu OP Ostrava bojující o postup - Václavovice. Zápas se nám hodně povedl a soupeře jsme porazili 6:2. To bylo také poslední utkání, generálku nám Raškovice odřekly a tak nyní již vše směřuje na sobotní ostrý start.

 

V každé pauze se řeší, co s týmem, jaké změny provést a čím posílit. My nepatříme mezi kluby, v kterých masově rotují hráči a jsou jen chvíli. Právě dlouholetá sehranost je pak znát na výsledcích. navíc není třeba do fungujícího týmu zasahovat a tak se u nás tým změnil jen kosmeticky. Po zranění se vrací Lukáš Ledvoň a Petr Velička, očekávané hostování bylo prodlouženo Petru Stýskalovi. To přípravy se zatím nezapojil Radim Přasličák a uvidíme, zda bude mít chuť na jaře hrát. A bohužel až někdy v dubnu se k týmu připojí nejlepší hráč podzimu Kuba Březina. Ten je pracovně stále v zahraničí a jeho práce pro tým i jeho důležité góly musí ostatní prostě nahradit. Jediným novým hráčem je kreativní záložník Dalibor Žižka, který poslední rok a půl hrával v Janovicích. Tento mladík je u nás zatím na půlročním hostování z Vratimova a pokud se vše vyřídí, premiéru si odbyde v sobotu právě proto svému bývalému týmu.

 

Všichni diváci i fotbalová veřejnost se tedy jistě těší na zajímavé jarní boje a týmu Ostravice přejeme úspěch a herní pohodu do těchto zápasů. Soupeři okolo nás nám jistě nedají nic zadarmo, navíc každý se více méně snaží posílit. Naopak týmu ze spodních pater nechtějí sestoupit a dělají všechno možné. Soustředit se na svůj výkon tedy bude o to víc důležité...