Úspěšná jarní premiéra

20.04.2013 18:00

LÍSKOVEC B - OSTRAVICE 1:6 (0:3)

Sestava: Boháč - Žejdlík, Janošec, Rozkydal, Blahuta (83. Faldyna) - Pavelec, Stonavský O., Procházka (73. Poruba), Stýskala (59. Kurečka), Stonavský M.- Platoš

Branky: 13., 26., 53. Platoš, 40. Stýskala, 57. Pavelec, 68. Rozkydal

 

Po třech měsících zimní přípravy a nekonečném čekání na start sezóny nastoupila Ostravice v duelu s béčkem Lískovce. Zápas byl přeložen na umělku v FM, takže se trávy dočkáme až za týden. Tým v zimní pauze nedoznal žádných změn, kádr se udržel pohromadě a určitě hráči úspěšným vstupem chtěli navázat na povedené podzimní výsledky. Na druhou stranu Lískovec mohl působit rozehranějším dojmem, jelikož stihl odehrát již tři mistrovské zápasy. To se ale naštěstí vůbec neprojevilo. Utkání začalo ve večerní 18. hodinu pod osvětlením a my jsme nastoupili v téměř kompletní sestavě, chyběl jen Přasličák. Hned v první minutě udělala obrana Lískovce hrubku, kdy stoper přišel o balón, ale tuto situaci zaskočený Stýskala s Platošem nevyřešili. Úvod zápasu sloužil k vzájemnému oťukávání, hráči Ostravice se kombinační hrou seznamovali s terénem umělé trávy. V 11. minutě zahrával Stýskala přímý kop, míč těsně minul levou tyč. Velký okamžik přišel v 13. minutě pro obránce Žejdlíka. Ten se ocitl v rohu hřiště, pro něj netypicky kličkami se zbavil dvou hráčů Lískovce, přihrál Pavelcovi, jehož střelu vyrazil brankář na volného Platoše a pro něj nebyl problém dorazit - 1:0. Kombinační hrou se začínáme prosazovat a Lískovec se do hry moc nedostával. V 26. minutě Stonavský M. na kraji zálohy provedl rychlý protiútok, před bránu přihrál na Platoše, ale ten přestřelil. Jeho další velký moment přisel o dvě minuty později, obránce Lískovce Platošovi namazal přihrávku určenou pro brankáře, Platoš si s přehledem před vybíhajícího gólmana předkopl míč, tak silně, že nemířil těsně do brány, ale sprintem a skluzem situaci pár centimetrů před čárou stihl a dorazil do sítě - 2:0. Na naše kopačky přišlo uklidnění, kombinacemi jsme soupeře přehrávali a ten si nevytvořil výraznou šanci. V 39. minutě výborně hrající rychlý Pavelec z rohu šestnáctky přihrál před bránu Platošovi, ale ten hattrick prozatím odmítl. Pět minut před koncem první půle Stýskála na nic nečekal, připravil si pozici a střelou překvapil brankáře a my již vedli o tři branky. Zaskočení domácí ukončili půli mírným závarem v naší šestnáctce, ale obrana a tým celkově úvodní jarní poločas zvládl suverénně.

V druhém poločase Ostravice chtěla tento vypracovaný náskok udržet a aktivní hrou přidat další branky. Domácí ale začali zápas celkem hrotit a ostrými zákroky sbírali žluté karty, jako ten na Stýskalu, jehož obránce skluzem zezadu úmyslně zastavil. My se ale nenechali rozhodit, v 53. minutě si Pavelec naběhl do ulice, přihrál Platošovi a ten dovršil druhý hattrick v sezóně. Nepříčetní hosté reakcemi dostávali rozhodčího pod tlak a na hřišti se objevovaly na naše hráče zbytečné další ostré fauly. K tomu si Pavelec o pár minut později opět to ulice naběhl za obranu, a sólo s přehledem zakončil. Vedli jsme o pět branek a chtěli zápas v poklidu dohrát. zachytal si i brankář Boháč, který lapil pár poklidných střel Lískovce. V 67. minutě Stonavský M. měl před sebou prázdnou bránu, ale neobstřelil obránce. O minutu později byl střelec Platoš sražen na hranici, ale uvnitř pokutového území, pískala se penalta a Lískovec přehnaně a zbytečně protestoval. Procházka střelu z penalty jen lehce posunul dopředu a dobíhající Rozkydal domluvený signál dokončil - 6:0. Odevzdaní domácí nám nabízeli šanci za šancí, v samostatném nájezdu neuspěl Stonavský M. a po něm i střídající Kurečka v kombinaci s neúnavně aktivním Platošem. Závěr utkání se nesl v našem dohrávání a jednou nepozorností, kdy domácí čestným úspěchem vstřelili svůj jediný gól. Ostravice si připsala po dlouhé pauze důležité tři body, a využila zaváhání vedoucích Hukvald, které remízou ztratily právě s tímto dnešním soupeřem. Náskok je nyní pouhé 4 body, což dává stále šanci na dramatickou zápletku v letošním ročníku OP.

 

Názor diváka: Kdo měl obavy stejně jako já o tom, co udělá dlouhá pauza s herním projevem týmu, musel být přijemně překvapen. Zápas Ostravice s přehledem zvládla, vstřelili jsme šest pohledných branek, šancí tolik, že skóre mohlo být dvojciferné a pochvalu zaslouží celý tým. Přesto střelec Platoš opět prokázal, jak je pro tým důležitý a jsem rád, že se jeho hostování prodloužilo. Navíc překvapil rychlý Pavelec, který své náběhy zvládá stále lépe a lépe. Kvalitní kombinační hrou a bojovností jsme Lískovec převyšovali, jen škoda že jeho zkušení hráči i za již rozhodnutého stavu zbytečně utkání vyhecovali a při zákrocích jsme měli štěstí, že se nikdo nezranil.