Memoriál Jaroslava Rozkydala

17.09.2016 13:00

V sobotu 17.9.2016 se po roční odmlce odehrál na Ostravickém hřišti 5. ročník Memoriálu Jaroslava Rozkydala, bývalého dlouholetého předsedy místního fotbalového oddílu. Tradiční sestava čtyř týmů, starých gard Ostravice, Frýdlantu a Frýdku-Místku a týmu rodiny Rozkydalů, byla rozlosována do semifinálových dvojic.

 

V prvním zápase na sebe narazily týmy Ostravice a Frýdku-Místku, který byl složen z frýdecko-místeckých hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Sokola Ostravice. Ve vyrovnaném zápase byli střelecky efektivnější frýdecko-místečtí a po dvou brankách Šafnera a jedné J. Rašky, K. Rašky a Havláka zvítězili 5:2, když za Ostravické skórovali  Poruba a M. Kubina.

1. místo - Frýdek Místek

Ve druhém semifinále proti sobě nastoupily týmy Rozkydalů a Frýdlantu. Přestože více ze hry měli Rozkydalové, branky stříleli jen Frýdlanští. Dvakrát se trefil A. Chmel a jednou Žáčik a Kubačák a Frýdlant tak zvítězil 4:0.

2. místo - Frýdlant

Poražení semifinalisté si to pak rozdali v utkání o 3 a 4 místo. Po remíze 3:3 musely o bronzové příčce rozhodnout pokutové kopy. V nich byli pak úspěšnější Rozkydalové a obsadili konečné třetí místo. V samotném zápase se za Ostravici dvakrát trefil Poruba a jednou Březina, za Rozkydaly pak J. Rozkydal ml., R. Janošec a L. Janošec.  

3. místo Rozkydal tým

Finále to byl střelecký koncert Frýdku-Místku. Během úvodních 5 minut se trefili třikrát a v podstatě rozhodli o osudu utkání. A protože i nadále byli při střelecké chuti a svého soupeře vůbec k ohrožení své branky nepouštěli, konečné skóre zápasu se zastavilo na stavu 9:0! O branky se podělili Šafner 3, Cebula a K. Raška 2, Nytra a J. Raška po jedné. Bývalí hráči Ostravice, pocházející z Frýdku-Místku, tak počtvrté v řadě  dokázali turnaj vyhrát.

4. místo Ostravice

Poděkování za krásný turnaj, který byl důstojnou vzpomínkou na Jaroslava Rozkydala, patří hlavně pořadatelům z fotbalového oddílu TJ Sokol Ostravice, ale rovněž i všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony.

 

Autor článku: Kamil Raška, bývalý hráč i trenér TJ Sokol Ostravice