Zimní příprava mužů 2017

07.02.2017 10:00

Fotbalisté Ostravice rozjíždějí zimní fotbalovou přípravu na jarní část 1.B třídy. Tři měsíce měl náš tým zasloužené volno, ale nyní je už čas opět polykat tréninkové dávky, aby všichni byli připraveni na start soutěže v neděli 26. března v Jeseníku nad Odrou.

 

Připomeňme si, že tým kolem trenéra  Vojty Vranay neodehrál podzim jako nováček soutěže vůbec špatně. Po úvodních remízách i prohrách, jsme přidali i důležité výhry a zatím s 18 body okupujeme klidný střed tabulky a 7. místo. Bodů mohlo být možná i více, ale buďme nohama na zemi a musíme být s tímto spokojeni. Cílem pro jaro je stabilizovat kádr, potrápit každého soupeře a pokud bychom se posunuli do první pětky, byl by to úspěch. Boj o záchranu soutěže by nás trápit rozhodně neměl. A jak bude vypadat zimní příprava?

 

Kromě klasických tréninkových jednotek odehrajeme i dost přípravných zápasů. Na minulé roky je jich opravdu více, ale zkušenosti ukazují, že lépe se tým sejde na zápase, než na tréninku. Hned v prvním zápase nás čeká soupeř asi nejtěžší. Momentální první tým 1.A třídy ze Starého Města nám asi ukáže, na čem během zimy pracovat. Už tradičně budeme také nějaké zápasy a možná i tréninky absolvovat u sousedů na Slovensku v hale Korňa s umělou trávou a domluven je zápas s domácími fotbalisty. Poté se utkáme s Vojkovicemi, kterým jako nováček okresního přeboru patří po podzimu solidní sedmé místo. V Korňi si zahrajeme s týmem SK Olešná, který hraje také krajskou soutěž.. Jako generálku na mistrovské utkání jsme se dohodli s Hukvaldy, kteří se v okresním přeboru snaží o návrat do 1.B třídy. Aktuálně jsou na druhém místě.

 

Rozpis přípravných zápasů:
 

18.2., St. Město - OSTRAVICE, 10.00 - FM umělka - 7:2

25.2., Korňa (SK) - OSTRAVICE, 19:30 - Korňa umělka - 8:6

11.3., Olešná (SK) - OSTRAVICE, 17.00 - Korňa umělka 4:3
18.3., Chlebovice - OSTRAVICE, 10.00 - FM umělka 1:4

 

Co se týká kádru, neměl by se měnit a všichni hráči, co hráli na podzim, by měli pokračovat. Zranění do jarních odvet zřejmě nepustí obránce Juchu a z pracovních důvodů nebude zatím volný ani Kuba Březina. Naopak se do přípravy zapojí všichni, kteří na podzim měli různé zdravotní potíže. Dále probíhají jednání s pár hráči, aby se na zkoušku přišli ukázat a uvidíme, s kým se něco domluví. Budeme o tom informovat později.

 

Ostravice začne jaro v Jeseníku nad Odrou, s kterými jsme na podzim remizovali doma 0:0. Domácí budou na jaře bojovat o postup, takže náš čeká hodně ostrý start. Ale jen to podtrhuje los, kdy se v první polovině jara utkáme se všemi pěti týmy, které se letos v 1.B třídě usadily na čele tabulky. Uvidíme, jak se s tím tedy popereme, jelikož už nebudeme takoví neznámí pro soupeře, na druhou stranu i my víme, co nás tak bude čekat. Druhá polovina jara bude naopak s celky okolo nás a navíc všechny utkání padnou na sobotu, takže tady vládne spokojenost. Celé rozlosování naleznete už na webu.

 

Přejeme všem hodně štěstí v přípravě s cílem mit na konec března tu nejlepší fotbalovou formu :-)