Baška-Ostravice

10.10.2015 15:00

M: Baška vs. Ostravice 2:4

V sychravém sobotním počasí jsme přivítali druhý tým tabulky, družstvo Ostravice. V minulé sezóně jsme si s tímto soupeřem vyměnili porážky na domácí půdě, což jsme chtěli v tomto zápase změnit. Zápas začal svižně, oba týmy se snažili hrát po zemi a rychlými přechody ohrozit bránu soupeře. Bašťané v prvních pěti minutách zaslali na ostravickou bránu dva pozdravy z 25 metrů, oba pokusy však měly pro brankáře hostí zahřívající účinek. To ostravičtí kontrují rychlým brejkem, na jehož konci byla nepřesná dorážka hostujícího hráče. První vážnější situaci před naší bránou zažíváme na konci první desetiminutovky. Odražený míč se dostává na nohu hostujícího hráče, který však na bašťanského brankáře nevyzrává. Kontrujeme dalekonosnou střelou Hradila, která protáhne brankáře hostů, ale míč míjí branku. Na druhé straně střílí ostravičtí zpoza šestnáctky, ale i tento pokud končí mimo tři tyče. Do dvacáté minuty tak mohou diváci vidět pohledný, rychlý fotbal, poté si ale berou obě družstva jakoby čas na vydechnutí. Pozvolné přechody do útočné fáze a nepřesnosti v tu chvíli předvádějí oba týmy. Bohužel jeden z těchto pozvolných přechodů se tomuto zápasu stal osudným. To když se našemu stoperovi zaplete míč mezi nohami, útočník výborným pressingem tuto chybu vystihne a míč mu vypíchne. Minarčík zastavuje hostujícího hráče faulem, za který vidí ve 29 minutě červenou kartu. Další pohroma přichází o deset minut později, kdy přicházíme o útočníka Podžorného, který po faulu jen ztěží odchází z hřiště. V poslední pětiminutovce první půle se tak dostáváme pod obrovský tlak ostravických. Minutu před koncem zahrávají hosté od rohového praporku přímý kop, který ztěží odvracíme. Jen o minutu později se opakuje ta samá situace, bohužel to již neuhlídáme ostravického hráče, který lehkým přizvednutím míče hlavou překonává Kimlu v naší brance. Hororová čtvrthodinka tak byla dokonána.

Pokusit se alespoň o vyrovnání, s touto touhou přicházíme do druhého poločasu. Hosté trpělivě čekají na naše útoky, které ale končí neškodnými střelami z dálky. Oslabení našeho týmu proti takto silnému družstvu se tak naplno projeví v 52 minutě. To hostující hráč trefuje břevno naší branky a o minutu později necháváme ostravickému špílmachrovi Stýskalovi nečekaně mnoho prostoru v prostřed hřiště. Ten krásným lobem načapává našeho brankáře a zvyšuje náskok. Na tento neúspěch se snažíme zareagovat, otevíráme obranu, snažíme se atakovat hostující bránu, ale střela Dudka z 11 metrů končí v brankářově náruči. Po hodině hry se po výborné kombinační akci dostávají před Kimlu hosté, ale špatné zpracování jim tuto slibnou akci ukončuje. Kimla se blýskne o malou chvíli později výborným zákrokem v souboji muže proti muži. Bašťanští se přeci jen dočkají v 74 minutě po pokutovém kopu tradičního exekutora Číže. Obrovskou zásluhu na snížení má Hradil, který po krásném vysunutí vbíhá do šestnáctky, kde jej hostující obránce fauluje. To nám vlévá krev do žil a o malou chvíli Hradil dalekonosnou střelou vystraší brankáře hostů. Ostravičtí se ale rychle oklepou a odpovídají pro hosty tím nejlepším způsobem, v 81 minutě zvyšují na 3:1 a jen o čtyři minuty nám zasazují čtvrtý úder. Kosmetickou úpravu výsledku zajistí v poslední minutě utkání opět Číž, dnes podruhé pokutovým kopem. Zápas tak končí zaslouženým vítězstvím hostí, ale kluci to na hřišti nevypustili. Přejeme Podžornému brzské uzdravení.

Baška vs. Ostravice 2:4 (0:1)

sestava Baška: Kimla - Sztuchlík, Minarčík, Horňák - Sloboda, Hradil, Dudek (85' Boháč M.), Číž, Gonda - Podžorný (40' Halama), Vavrinec (70' Faldyna)

autor branek: Číž

trenér: Michal Pokluda