Ostravice - Baška

08.09.2012 16:30

Komentář ze strany Bašky ze zápasu 8.9. 2012:

4 kolo nás čekal těžký soupeř na Ostravici, který posílíl o bývalého ligového fotbalistu Petra Stýskalu. Ovšem v našem klubu máme mladého Uherka s Bílkem, kteří se s hlídáním tohoto fotbalisty poprali celkem dobře.

Začátek utkání se nesl v útočném duchu zejména domácích, kteří hráli hlavně středem přes Stýskalu, který rozdával přesné míče na své útočníky. My museli hasit spoustu šancí fauly především taháním za dres, za což nás sudí nekompromisně trestal žlutýma kartama(jen na okraj cca ve 40.min zatáhl za dres pronikajícího Végha jeden z obránců, který už žlutou kartu měl, ale sudí najednou změnil názor, že za to se karty nedávají). Nicméně přestáli jsme úvodní tlak a vytvořili si 2 zřejmě klíčové šance Lýskem, který nejprve pálil vedle z velkého vápna a hned na to po krásném přiťuknutí Uherka do vápna neúspěšně obstřeloval brankáře. To se nám vymstilo v 15.min po dalším faulu si postavil míč cca z 25m Stýskala, Michálek si vybral slabší chvilku a bylo to 1:0. Hra se poté odehrávala mezi „šestnáctkami“ bez větších šancí. Uherek s Bílkem se statečně prali s exligovým Stýskalou a naše útočná fáze se prala sama se sebou a míčem. Po dalším vysunutí Végha do uličky Uherkem, si Végh moc předkopl a brankář kryl. Domácí ještě vstřelili branku, ale z offsidu.

Druhý poločas jsme ještě spali kdy nám domácí opět dali branku, ale opět z offsidu kdy míč směřující do branky nesmyslně ještě tečoval domácí útočník, který stal v offisdu. Druhý poločas byl snad bez šance vše končilo na hranici velkých vápen jak z jedné tak druhé strany. My se snažili útočit domácí o brejky, ale vše neúspěšně. Naše hra se opět zcvrkla jen na nakopávání míčů, ale přes vysoké stopéry tato taktika neslavila úspěch.

Nakonec tedy slavil výhru šťastnější tým, zápasu by spíše slušela remíza, ale jeden povedený přímý kop nás obral o všechny body. Naše hra byla bez bojovnosti, v útočné fázi se nám nedaří a odklání se od nás štěstíčko. Pokusíme se to zlomit v domácím utkání s Pálkovicemi.