Rozhodl start druhé půle

22.09.2012 10:30

OSTRAVICE - LÍSKOVEC B 6:3 (1:1)

Sestava: Boháč - Faldyna, Rozkydal, Janošec, Blahuta - Šigut (45. Kowalík), Stýskala, Přasličák, Pavelec (75. Tofel) - Procházka, Platoš

Branky: 13., 48. Procházka, 54. Stýskala, 56. Přasličák, 67. Pavelec, 69. Kowalík

 

K dalšímu domácímu zápasu nastoupila Ostravice v nové sadě dresů a v nezvyklou dopolední dobu, tentokrát proti celku Lískovec B. Jeho hráči se na zápas připravovali zcela vyjímečně. Již v pátek večer dorazili do našeho areálu a přenocovali u bečky pivka v místní chatě. :) Neobvyklý jev, ale jde vidět, že si každý zápas užívají a o výsledek ani tak moc nejde. Zpět k našemu týmu, tentokrát chyběli bratři Stonavští, Žejdlík a zraněný Kurečka. Přesto jsme chtěli potvrdit dobrou formu na domácím hřišti, ale nečekalo nás proti zkušenému týmu hostí nic lehkého. Zápas jsme začali velmi aktivně, už v 3. minutě jsme z brejku postupovali v třech na jednoho obránce, ale nepřesností jsme se o šanci připravili. V 5. minutě sice ještě Platoš těsně minul bránu, ale v 6. minutě jsme již udeřili. Stýskala přesně centroval na hlavu Procházky a ten se nemýlil. Bohužel vedení nás jakoby uspalo a Lískovec začal nebezpečně hrozit. Po dlouhém centru hostů v 14. minutě brankář Boháč neodhadl výběh, útočník hostí se ocitl před prázdnou bránou, ale naštěstí obránce Janošec na poslední chvíli zabránil skluzem a dávce štěstí gólu. Hned poté se ale Boháč vyznamenal, vytěsnil hlavu hostujícího útočníka na roh. Náš tým se v tyto chvíle do hry moc nedostával, hráči byli bez pohybu a nechávali hosty tvořit hru. Vyjímkou byl průnik Šiguta, který ale centroval nepřesně a střela Stýskaly, kterou obrana Lískovce zblokovala na roh. Trest za naši pasivitu a nepřesnou finální koncovku přišel v 23. minutě. Lískovec pěkně zakombinoval a vstřelil nám vůbec první inkasovaný gól na domácím hřišti v této sezóně. Vyrovnání nás neprobudilo, finální řešení bylo nervózní, tak jako v 30. minutě, kdy v přečíslení tři na jednoho Procházka nepřesně přihrál a ani brankáře jsme neohrozili. Do konce poločasu se již nic zásadního neudálo a pro náš tým byla přestávka vysvobozením, jelikož jsme předvedli asi nejhorší poločas v této sezóně. Bez pohybu, nasazení a chuti do hry.

 

V poločasové přestávce, jak uznali hráči, bylo v kabině pěkně dusno. Šiguta vystřídal útočník Kowalík a náš tým vstoupil do druhé půle jak pokropený živou vodou. Hned po úvodním hvizdu se Kowalík ocitl v pěkné šanci, ale brankář jeho střelu chytil. My aktivně začali kombinovat, hráči byli plní pohybu a v 48. minutě po skrumáži na hranici šestnáctky střílí Procházka svůj druhý gól v zápase. Ostravice si oddechla a chtěla přidat další gól. Na něho jsme nečekali dlouho, Stýskala na půli hřiště převzal míč, přimočarým průnikem se dostal až v šestnáctce a chladnokrevně a hlavně s klidem technickou střelou zvyšuje v 54. minutě na 3:1. Hned o minutu později vybojoval Platoš po další šanci roh, ten jsme si rozehráli nakrátko a Přasličák z rohu šetnáctky napřáhl a míč končí nádherně v protějším rohu branky v síti. Během deseti minut druhé půle jsme dali tři branky a tím jsme vesměs zápas rozhodli. Lískovec se do hry vůbec nedostával, naše pozorná obrana sbírala balóny už na půlce hřiště a naše další šance přicházely. V 61. minutě sice ještě Kowalík svoji další šanci neproměnil, ale po parádní kombinační hře naší zálohy se do šance dostal Pavelec a v 67. minutě zvyšuje již na 5:1. O minutu později se dočkal poprvé v sezóně i útočník Kowalík a konečně mu to tam spadlo. Ostravice tedy vedla o pět branek, což ale náš tým bohužel uspokojilo. Posledních deset minut zápasu jsme pustili Lískovec zbytečně do hry, kdy dvěma slepenými góly střelami z dálky snížili na hokejových 6:3. Určitě je to kaňka na jinak skvělém výkonu v druhé půli a musíme si na to dávat pozor v dalších zápasech. Diváci tedy viděli devět pěkných gólů a Ostravice potvrdila svoji letošní neporazitelnost na domácím hřišti. Další zápas náš čeká derby ve Frýdlantě.

 

Názor diváka: Dopolední čas zápasu se snad projevil na výkonu týmu v první půli. Hráči bez pohybu jen chodili, neměli chuť a nechali Lískovec, ať si hraje fotbal. V druhé půli ale naštěstí přišel výkon, s kterým nemohl být nikdo nespokojen. Parádních 25 minut, kdy jsme vstřelili 5 pohledných branek zápas rozhodl. Bohužel se již hráči viděli vítězně v šatně a nechali Lískovec zbytečně vstřelit dva góly. Šlo ale o parádní střely z dálky. Tím chválím i soupeře, který zápas nevzdal a i přes věkový průměr jejich mužstva podal kvalitní výkon. Těším se na další týden, derby s Frýdlantem, kde věřím, že tentokrát nenecháme všechny body poslednímu celku tabulky.