Domácí trápení

06.10.2012 15:30

OSTRAVICE - METYLOVICE 0:0 (0:0)

Sestava: Vokál - Žejdlík, Rozkydal, Poruba, Blahuta (70. Šigut) - Stonavský M.(80. Pavelec), Stýskala, Přasličák, Stonavský O. - Kowalík, Procházka (63. Kurečka)

Branky:

 

V pěkném říjnovém dni nastoupila Ostravice v dalším, dá se říct derby, tentokrát přijely Metylovice. My chtěli potvrdit venkovní výhru z minulého kola a zároveň rozšířit výbornou bilanci na domácím hřišti. Museli jsme se obejit ale bez brankářské jedničky Boháče, který dostal trest na jeden zápas, navíc chyběl Janošec, Faldyna a střelec Platoš. K tomu se nevyřešila ani situace kolem trenéra, takže jsme se určitě nenacházeli v ideálním rozpoložení. Úvod utkání přinášel vzájemné opatrné oťukávání mezi oběma týmy a neatraktivní hru z naší strany. Už od začátku chyběl Ostravici pohyb, nabízení hráčů a bojovnost. Takže o nějaké šanci nemůže být ani řeč, jen v 13. minutě hlavičkoval Procházka po centru nad bránu. O vzrušení se potom postaral hostující kapitán, který měl již brzo žlutou kartu a několikrát si faulem řekl o červenou, ale jinak rázný rozhodčí Mudra nechal Metylovice vklidu. Z náhodného závaru v 30. minutě si hosté málem dali vlastní gól, a to je asi tak vše co se v první půli dělo. Je jasné, že nikdo nemohl být spokojen, Ostraviční hráči asi doufali, že to tam nějak samo spadne. Metylovice hrály totožně jak my, nakopávaly míče a taktéž si nevytvořili žádnou šanci. Všichni tedy věřili, že po přestávce přijde zlepšení.

 

Do druhé půle bohužel nastoupil tentýž tým s totožným stylem hry a bylo to snad ještě horší. Navíc když nikdo netrénuje a nehecuje hráče z lavičky, je pak zřejmě těžké cokoliv změnit. Obraz hry tedy kopíroval první půli, obrana nakopávala balóny, záloha se bez pohybu nedostávala do hry a útok s tím těžko mohl něco udělat. Vyjímkou byla ojedinělá šance Stonavského z 66. minuty, který konečně vystřelil na bránu, brankář vyrazil před sebe, ale střídající útočník a navrátilec do sestavy Kurečka nedokázal situaci vyřešit. Trápení tedy pokračovalo a nikdo nevěděl, jak z toho ven. Metylovicím průběh utkání vyhovoval a nikam se ani do útoku moc nehrnuli. S bodem byli hosté tedy spokojeni, jednalo se o spravedlivou remízu bez velkých šancí a pro díváka neatraktivním výkonem obou stran. Ostravice předvedla bez konkurence nejhorší výkon podzimu a všichni doufáme, že se tohle již nebude opakovat. Bez dávky nasazení, aktivity a chuti do hry se vyhrávat nedá.

 

Názor diváka: V takových idelálních podmínkách na fotbal přišel výkon, který by nestačil na žádného soupeře OP. Hráčům se snad ani běhat nechtělo. Celý podzim hrajeme kombinační rychlý fotbal po zemi, hráči snad na to úplně zapomněli a dneska se jen nakopávaly míče, protože se nikdo nenabízel do hry. A taky abych nemusel běhat, kopnu balón dopředu, snad to nějak dopadne. Každý zápas jsme si vytvořili tucet šancí, dneska pouhé dvě střely na bránu a to doprostřed. Chápu že není jednoduché ideální výkony opakovat zápas co zápas, ale tohle byl  podprůměr. Je zřejmé, že týmu chybí trenér a tato situace se musí co nejrychleji vyřešit. A to náš čekají nyní zápasy s Václavovicemi a Hukvaldy, kteří letos jsou na předních místech tabulky. Je třeba se nad sebou zamyslet a dát do zápasu 100% výkon, a ne na půl plynu jak tomu bylo dnes.