Vítězné domácí rozloučení

10.11.2012 14:00

OSTRAVICE - PALKOVICE 3:0 (2:0)

Sestava: Boháč - Poruba (30. Pavelec, 80. Žejdlík), Rozkydal, Janošec, Blahuta - Stonavský M., Stýskala, Procházka (60. Kowalík), Přasličák, Stonavský O. - Platoš

Branky: 31. Stýskala, 39. Platoš, 60. Stonavský O.

 

V posledním domácím utkání podzimu přivítala Ostravice na svém hřišti hosty z nedalekých Palkovic. Po minulém velmi nepovedeném zápasu si chtěla Ostravice spravit chuť, avšak Palkovice jsou velmi nevyzpytatelný soupeř, od kterého nikdy nevíte co čekat. Tým nastoupil ve skoro totožné sestavě jako poslední utkání, jen zraněného Žejdlíka nahradil v obraně zkušený Janošec. Utkání začalo velmi aktivní hrou hostů, kteří se tlačili na naši polovinu kombinační hrou a Ostravice se jen velmi těžko k míči dostávala. Nepřesnými přihrávkami jsme odevzdávali baĺon soupeři, ale naštěstí si Palkovice nevypracovali žádnou gólovou příležitost. S vyjímečného protiútoku jsme ale dokázali vážně zahrozit, to když Marek Stonavský vybojoval v 11. minutě před šestnáctkou míč a krásnou ranou levačkou trefil bohužel jen břevno. Palkovice ale nadále aktivní hrou na naší polovině dostávali náš tým pod tlak a my nevěděli co hrát. Průběh zápasu se pochopitelně nelíbil zatím nikomu a trenér Vranay reagoval po půlhodince střídáním, kdy nepřesného Porubu nahradil Pavelec. Tento krok se ukázal zřejmě jako klíčový v celém zápase. Ostravice se vzpamatovala a začala se víc prosazovat a to hned po tomto okamžiku gólově. V 31. minutě jsme zaútočili, centr z pravé strany přeletěl přes celou šestnáctku po chybě palkovické obrany až k volnému Stýskalovi a ten ví, jak tyto situace s klidem řešit a nedal umístěnou střelou po zemi brankáři šanci - 1:0. Na naše kopačky přišel potřebný klid a obrana pracovala bezchybně, jako v okamžiku 36. minuty kdy samostatný únik Palkovic na poslední chvíli zachránil čistým skluzem Rozkydal. Hráčům tyto okamžiky dodaly potřebné sebevědomí, začali hrát fotbal a v 39. minutě přišla další pěkná akce. Ondra Stonavský si na levé straně naběhl za obranu, prudkým přízemním centrem nahrál na zcela volného Platoše a ten do prázdné brány zvýšil na 2:0. Do konce poločasu jsme měli hru pod kontrolou, kdy jsme efektivně využili své šance, zatímco Palkovice byly herně v první půli lepším týmem, ale nedokázali se prosadit s nějakou vážnější šancí.

 

Do druhé půle nastoupila Ostravice s vědomím, že nesmí hosty pustit do hry, ale hned v 46. minutě utekl obraně rychlý útočník hostů, ale naštěstí nedokázal samostatný únik ani zakončit. Hra se přelévala mezi šestnáctkami, oba týmy si nepřesnostmi nic celkem nevytvořili a tak prvních 15 minut druhé půle moc okamžiků nepřineslo. Hosté nebyli již tak aktivní a my bezpečně kontrolovali průběh zápasu. V 60. minutě si na půli centr bezchybně převzal Ondra Stonavský, to otevřené obrany neváhal sám individuální akcí zaútočit, dostal se až na střed šestnáctky a přesnou střelou k levé tyči navýšil naše vedení na 3:0. Jednalo se o jeho vůbec první gól sezóny, takže konečně se trefil. Palkovice se ale nevzdaly a v 67. minutě orazítkovaly břevno domácí branky. To byla asi jejich nejvážnější šance v zápase, ale taky poslední. Utkání se dohrávalo s poklidem a my si připsali sedmou výhru v sezóně. Po zápase si mohli hráči užít zakončení sezóny, která ale pro náš tým definitivně skončí až příští týden v dohrávce s Řepištěmi.

 

Názor diváka: Vstup do utkání nám nevyšel, hráči jakoby první půlhodinku měli v hlavách nepovedené utkání s Pískem a to se na výkonu muselo projevit. Palkovice byly nebezpečné, ale naše obrana tentokrát bezchybná. My využili své šance a po pěkných brankách jsme nad kvalitním soupeřem zvítězili. Výkon nebyl ideální, ale na závěr podzimní části se počítá každý získaný bod, zvlášť v letošním velmi vyrovnaném ročníku OP. Navíc dle známých výsledků všechny týmy před námi zvítězily, tak jsme s nimi udrželi krok. Bilance na domácím hřišti v této sezóně je parádní, 6 zápasu na Ostravici 5 výher a jedna remíza, skóre 17:3. (z toho 4x čisté konto, jediný Lískovec B u nás na podzim skóroval, a to tedy hned 3x). Dojem bohužel kazí jediný prohraný "domácí" zápas, který ale nebyl odehrán doma, ale v FM. Přeji týmu, ať se mu doma takhle nadále daří i na jaře.