Ostravice - Václavovice

11.05.2013 16:30

Komentář ze strany Václavovic ze zápasu 11.5. 2013.

 

K venkovnímu utkání jsme zajížděli na hřiště třetí Ostravice, které hraje kombinační fotbal a je velmi nebezpečná ze standartních situací. I za velmi nepříznivého, typicky anglického, počasí bylo hřiště velmi dobře připraveno. Nastupovali jsme s vědomím, že chceme pokračovat v kvalitních výkonech a výsledcích, kterými jsme se prezentovali v předchozích utkáních. Mužstvu stále chyběli zraněný kapitán T. Novotný, J. Gašman a tentokrát i P. Vojtek. Na lavičku již usedl uzdravený J. Němček a z dorostu byl povolán R. Kozel.

Utkání začali lépe domácí, kteří hned v prvních minutách ohrozili naši bránu, ale Iker střely vychytal. Hru jsme velmi rychle vyrovnali, náš celoplošný presing působil domácím značné problémy a nám se dařilo odebírat míče a vyrážet do rychlých protiútoků, z nichž vznikaly především standardní situace. V 9. minutě po rohu R. Bednáře skvěle naskočil na centr O. Habernal a hlavou nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Tato rychlá branka soupeře zaskočila a přibrzdila v jeho tlaku. Nadále jsme hráli kombinační fotbal a měli více ze hry. Vytvářeli jsme si další šance. Nebezpečný centr těsně před našim hráčem vytěsňuje domácí golman na roh, likviduje také dorážku R. Bednáře a chytá i brejk J. Škrkoně a J. Bystroně. Branka už v první půli nepadla, tak jsme do kabin odcházeli s jednobranovým náskokem a vědomím, že jsme byli lepším mužstvem.

Druhý poločas začal očekávaným tlakem domácích, přesto jsme ve 46. a 48. minutě dokázali soupeře ohrozit dvěmi střelami J. Škrkoně. Ostravice ovšem zpřesnila hru, začala prokazovat svou kvalitu a že není na třetí příčce náhodou. Domácí se začali dostávat do šancí zejména díky standardním situacím, kdy přímé kopy z 52. a 55. minuty skončily na břevně naší brány. Následovala série rohových kopů a hlaviček těsně vedle. Iker nás v těchto chvílích podržel několika výbornými zákroky a navíc skvěle vychytal v 72. minutě domácího kanonýra Platoše. Po této těžké dvacetiminutovce jsme opět získali iniciativu a pokoušeli se prosadit a rozhodnout utkání druhou brankou. V 83. minutě R. Bednař perfektně našel po křídle nabíhajícího J. Škrkoně, který poslal před bránu milimetrovou přihrávku, kterou minul stoper domácích, avšak nabíhající T. Berka pálí v tisíciprocentní šanci vedle brány. Domácí se nadechli k poslednímu náporu, z něhož přišla v 89. minutě střela, kterou Iker vyrazil a z následné dorážky domácí srovnávají na konečných 1:1. Navíc zůstává na hřišti po jednom ze soubojů ležet P. Novotný, který utrpěl úder do spánku. Naštěstí situace, která vypadala velmi vážně končí dobře a Peťa je dnes již v pořádku. Následnou rozehrávkou utkaní končí.

Hodnocení trenéra Václavovic:

Vzhledem k průběhu utkání je výsledek spravedlivý. Z naší strany jsme předvedli opět velmi dobrý výkon, hráli jsme útočný, kombinační fotbal s vysokým nasazením a navíc s velmi kvalitním soupeřem. Dá se říci, že s lepším týmem jsme letos ještě nehráli. Výkony obou mužstev se musely líbit i přítomným divákům. Kvalitě utkaní přispěli i svým velmi dobrým výkonem rozhodčí v čele se Z. Mudrou.