Takhle by to nešlo

02.04.2016 15:30

OSTRAVICE - NOŠOVICE 1:1 (0:1)

Sestava: Boháč - Pavelec, Jucha (75. Mendrek), Rozkydal, Ledvoň M. - Procházka (78. Velička), O. Stonavský, Stýskala, Žižka (46. M. Stonavský) - Platoš, Němec

Branky: 80. Stýskala - 23. hosté

 

Ve stejné sestavě jako před týdnem, ale o dvěstě procent horší výkon si fotbalisté Ostravice připravili na tuto jarní krásnou sobotu. Na utkání dorazila početná návštěva, ale my spíše připomínali svou hrou tým hrající o záchranu, než ti, co vedou tabulku. Hosté přijeli k nám výborně připraveni a byli to právě oni, kteří diktovali tempo hry v prvním poločase. Nám chyběl důraz, pohyb i chuť do hry. Nošovice zahrozili v 7. i 11. minutě, obě šance netrefily branku. Varování jsme nevzali vážně a tak v 23. minutě nás hosté přečíslili, centr před branku našel zcela volného jejich hráče a pro něj už nebyl problém skórovat. Nošovice zaslouženě vedly. Hráči působili unaveně a bez nálady a tak v 26. minutě mohlo být ještě hůře, ale Boháč skvěle zasáhl. Nepřijemný moment se stal v 29. minutě, hostující hráč si podvrtnul tak silně koleno, že přijet musela záchranka. Přejeme mu hodně štěstí a sil se co nejrychleji uzdravit. Ani tento moment na vývoji utkání nic nezměnil a tak jedinou střelu v prvním poločase si připravil O. Stonavský, avšak ta šla přímo doprostřed branky. Do kabin odcházíme značně rozladěni, došlo k silnému podcenění utkání a to že vedeme tabulku ještě neznamená, že se soupeř porazí sám...!

Trenér Vranay poslal do druhého poločasu M. Stonavského místo Žižky, důrazná rozmluva v kabině moc nepomohla a tak vývoj bídného zápasu pokračoval. Navíc Nošovice začaly hru natahovat a zalezli všichni na svoji polovinu s jediným cílem, ubránit náskok. Ostravice si šance nevytvořila a tak prakticky není ani o čem v tomto článku psát. Ani noví hráči po střídání oživení nepřinesli. Zbývalo deset minut a z Ostravicí to vypadalo bledě, šok by to byl asi veliký. Ale po výkopu brankáře se k míči dostal útočník Němec, ve vápně v souboji spadl a píská se penalta. Stýskala bezpečně proměňuje a zmírňuje už tak velkou ostudu. Závěrečný náš tlak s cílem otočit utkání už nic nepřinesl a tak poprvné v sezóně ztrácíme body na domácím hřišti. Po zápase se pak všichni divili, že to stačilo k tomu navýšit vedení v tabulce. Soupeři nás dohnat asi nechtějí. Potvrzuje to jen to, jak je letos okresní přebor vyrovnaný. My se musíme hodně vrátit nohama na zem a začít opět makat...!

 

Názor diváka: Já to říkal už minule, jaro teprve začíná a náskok ve vedení nic neznamená. Nikdo nám nedá nic zadarmo a jen štěstí nás udržuje tak daleko od soupeřů. Každopádně přesně takový zápas pak dělá ostudu týmu a všemožně si pak kde kdo klepe na čelo, že takhle hraje první tým tabulky?