Na Staré Město jsme nestačili

18.02.2017 10:00

OSTRAVICE - STARÉ MĚSTO 2:7 (2:3)

Sestava: Boháč (46. Huser) - Mendrek, Rozkydal, Jucha, Ledvoň M. - M. Stonavský, O. StonavskýStýskala, Žižka - Platoš, Němec

Průběžně střídali: Kurečka, Ledvoň L., Schmidt, Tofel

Branky: 20. Němec, 40. Platoš - 11. , 15. , 43. , 50. , 56. , 72. a 77.

 

Po čtyřech tréninkových jednotkách nastoupili fotbalisté Ostravice poprvé v roce 2017 k zápasu a v rámci přípravy jsme se utkali se Starým Městem. Ti útočí na postup do Krajského přeboru, jelikož vedou o 5 bodů 1.A třídu. Čekal nás tedy těžký oříšek. K zápasu nastoupilo celkem 15 hráčů. Po zranění se vrátili Jucha a Kurečka, na zkoušku jsou u nás mladíci brankář Huser a záložník Schmidt, oba naposledy působili v Metylovicích. Naopak dneska chyběli ještě Kováč, Janošec, Pavelec a Adam Šigut nyní trénuje v divizním Frýdlantě. V 3. minutě vystihl rozehrávku Starého Města Němec, ale nadějný brejk skončil v nepřesnostech. Staré Město mělo více míč na kopačkách a hned první šance končí brankou. Centr z pravé strany je tečován a Boháč nemá šanci. O chvíli později hasíme protiútok ve vápně faulem a je to už z penalty o dvě branky. V 20. minutě po kombinaci Stýskaly a M. Stonavského trefuje patičkou míč útočník Němec do sítě soupeře. Ofenzivní představení hlavně Starého Města pokračovalo a samostatný únik v 25. minutě chytá Boháč. Nutno říci, že jsme soupeři některé šance trestuhodně a zbytečně darovali. V 40. minutě se ale Ostravici povedla krásná akce. Na pravé straně hřiště se uvolnil Stýskala, našel na vápně volného Němce, jehož střelu zachytil Platoš a do protipohybu brankáře srovnáváme na 2:2. Remízu se do poločasu ale udržet nepovedlo. Staré Město v 43. minutě potvrdilo kvalitu a využilo naší další hrubé chyby a tak krátká přestávka je za stavu 2:3.

 

Druhý poločas byl ovšem v režii favorita utkání a my už se nedostali prakticky do ničeho. V naší brance si odbyl debut Huser, ale hned po deseti minutách lovil míč ze své branky dvakrát. Poprvé po rohu z 50. minuty. Obrana nám hořela a místy už jsme nestíhali. Kdoví, jak by zápas vypadal, kdyby v 53. minutě využil Platoš samostatný únik na brankáře. Podruhé v 55. minutě, kdy vytáhl pěknou střelu Huser na roh, ale následně po brejku střílený centr končí v síti a je to 2:5. Hráči Ostravice se pak už se soupeřem rovnat nedokázali, některé opory jsme od 60. minuty už šetřili a rozdíl mezi oba celky byl patrný. Staré Město nám do konce zápasu vstřelilo ještě dvě branky a tak konečný výsledek, který ale v přípravě pro nás nic neznamená, byl nakonec 2:7. Všichni hráči si zkusili hrát se soupeře asi o dvě třídy výše a byla to pro nás dobrá škola. Sešlo se nás dost, nikdo se nezranil a příští týden budeme v sobotu hrát v kryté hale v Korňi s domácím celkem.

 

Názor diváka: Bylo fajn se po více než 3 měsících sejít skoro v kompletní sestavě a zkusit si zahrát se silným týmem. Dneska jsem aspoň viděli na čem do startu 1.B třídy zapracovat. Škoda dvou, tří darovaných branek. Pak by konečný výsledek nebyl takový. Ale příprava je od slova zkoušet některé věci a né vždy to vyjde.