Palkovicím vracíme porážku

29.04.2023 16:00

OSTRAVICE - PALKOVICE 3:1 (1:1)

Sestava: Valigůra - Mendrek, Salava, Jucha, Ledvoň - Jedlička, Stýskala, Březina, O. Stonavský, Plucnara (46. Kopčo) - Kubásek (87. Chalachan)

Branky: 20. Březina, 73. Stýskala, 85. Jedlička - hosté 36.

 

Malé okresní derby viděla početná divácká kulia v sobotu odpoledne na Ostravici. Oba týmy se na jaře potkaly s formou, Palkovice vyhrály vše krom jedné remízy, my zase uhráli velmi cenné body s týmy v popředí tabulky. Museli jsme si dnes pohlídat hlavně rychlé protiptoky soupeře, sami jsme nastoupili opět s Valigůrou v brance a do sestavy naskočil Březina, který si dával od fotbalu pauzu. Tento tah se povedl, patřil k nejlepším hráčům a nahradil zraněného Stonavského. Spoléhali jsme na pozornou obranu, ve předu se snažil držet míč Kubásek a rychlík Kopčo zatím na lavičce. Šancí z počátku moc nebylo, v 13. minutě nebezpečně střílí Ledvoň, ale veterán Smolík vyráží. Z nenápadného rohu Ostravice skóruje. Stýskala se Stonavským to krásně rozehráli, v závaru se orientoval právě Březina a posílá Ostravici do vedení. V 23. minutě se uvolnil na pravé straně Stýskala, střela je vyražena na roh. Palkovice se do hry moc nedostaly, ale jejich síla je v rychlém přechodu do útoku. Ukázaly nám to v 36. minutě. Po našem rohu jsme ztratili míč, pár hráčů propadlo a Palkovice srovnávají skóre. S remízou jdou oba týmy do kabin.

 

V druhém poločase nastupuje Kopčo, střídá Plucnaru, ale hned po pár minutách jsme mohli být potrestáni. Rychlý protiútok Palkovic, závar ve vápně a naštěstí hostující hráč míjí branku. Poté Kopčo střílí z boku do brankáře a Kubásek nestačil zakončit. V 60. minutě další náš roh a ztráta, ale Palkovice protiútok nezakončily přesně. To pak bvylo z jejich strany vše, poté přišly klíčové okamžiky pro Ostravici. V 64. minutě se uvolnil Kubásek, ale Smolík ho chytá. O chvíli později zahrává přímý kop Stýskala, ale blokujem ho sami. V 73. minutě Jedlička se klepl míč s Kubáskem, centr z pravé strany nachází hlavu Stýskaly a krásná branka a akce posílá Ostravici do vedení. Definitivní rozhodnutí začlo opět u Kopča, ten se uvolnil, Kubásek pohotově našel jednoho z nejlepších hráčů na hřišti Jedličku a ten už před brankářem nezaváhal. Vyhráváme po kvalitním výkonu nad kvalitním týmem 3:1 a oplácíme tedy Palkovicím stejným poměrem porážku z podzimu.

 

Názor diváka: Jsem spokojen, jak proti Stachovicím nebo Jeseníku jsme podali týmový kvalitní výkon a připravili jsme se na silné stránky soupeře. K tomu pěkné branky a nakonec výhra.