Oslabenou Kopřivnici jsme v důležitém utkání porazili

04.11.2017 14:00

OSTRAVICE - KOPŘIVNICE 4:1 (1:1)

Sestava: Boháč - Horňák, Jandek, Jucha (56. Mendrek), Ledvoň M. - M. Stonavský (89. Schmidt), Stýskala, Přasličák, Platoš - Sloboda (70. Dušík), O. Stonavský (83. Kurečka)

Branky: 38. Stýskala, 64. Platoš, 72. Mendrek, 88. Dušík - hosté 13.

Sestřih utkáníhttps://www.youtube.com/watch?v=7Sr6KjnrJoE

 

Poslední utkání podzimu sehrála Ostravice v sobotu za krásného počasí na domácím hřišti. Soupeřem byla Kopřivnice, která stejně jako my moc bodů do tabulky zatím nenasbírala a střídá lepší chvíle s těmi horšími. Ostravice nastoupila bez Dušíka, kterého v záloze nahradil Platoš a do útoku se vedle Slobody postavil netradičně O. Stonavský. Cíl byl jasně stanoven, Výhra by nám pomohla přezimovat v klidném středu tabulky a jelikož vyhrály o Odry, hranice na předposlední místo byla blízko. My to zvládli a zejména po oslabení soupeře jsme na hřišti dominovali, vypracovali jsme si více šancí a zaslouženě Kopřivnici porazili. Ovšem začátek utkání byl opět po našem. Prohrávali jsme brzo, tak jak jsme na to už asi zvyklí. Kopřivnice v 13. minutě vybojovala v záloze míč, střela hostí končí na pravé tyči, ale odráží se zpět přímo na nohu hráče soupeře a opět doma jako první prohráváme. Ovšem poté jsme se hnali za vyrovnáním a přicházely šance. V 16. minutě Stýskala nachází M. Stonavského, který ale sám před brankářem neuspěl. V 18. minutě další závar ve vápně, ale soupeř stráží míč na roh. Druhá šance M. Stonavského přichází v 28. minutě, kdy měl dostatek času zakončit přesně, ale míč nakonec končí v ochranné síti. Přitom možná místo střely měla přijít přihrávka na volného Slobodu, který by měl před sebou prázdnou branku. Hned o minutu později přichází druhá a poslední šance Kopřivnice v tomto poločase, Boháč už je překonán, ale naštěstí vykopáváme míč na roh. Stýskala hrál opět při chuti a v 33. minutě vysílá Slobodu do úniku, ten kličkou obchází brankáře a střelu míjící do branky vykopává Kopřivnice mimo. Klíčový okamžik utkání přichází v 36. minutě. Stýskala skvěle vyslal do úniku Slobodu, který kličkou přes brankáře střílí do prázdné branky, ovšem hostující obránce míč vyráží rukou mimo a po zásluze je vyloučen. Ostravici se nabídla možnost pokutového kopu, který Stýskala bezpečně proměnil a stav se vyrovnává. To zcela změnilo průběh hry, hostující hráči se zatáhli, ale Ostravice si do konce poločasu už šanci nevypracovala....

 

Ostravici čekala celý poločas hra v přesilovce, kdy jsme mohli očekávat dobývání hostující branky a také změnu hry soupeře, který by spoléhal na naši chybu a rychlý přechod do brejku. Prvních patnáct minut nepřineslo vůbec nic, hra byla kouskována, soupeř se takticky moc do fotbalu nehrnul a tak byla otázka, zda nám tam něco spadne nebo ne. Navíc střídáme stopera Juchu, kterého nahrazuje Mendrek. Paradoxně jsme udeřili po centrech do vápna, z kterých Ostravice málokdy něco vytěží, pokud je to centr ze stojícího míče. Všechny uklidnil Platoš, který se v 64. minutě dostal k hlavičce po rohu Stýskaly a nikým nekryt posílá Ostravici do tolik chtěného vedení.  V 72. minutě definitivně lomíme utkání, kdy po dalším centru Stýskaly se krásně uvolnil Mendrek a opět hlavičkou překonává hostujícího brankáře po třetí. Komplikace mohla přijít v 74. minutě, kdy po laciné ztrátě M. Stonavského jde soupeř sám na Boháče, který střelu skvěle vyráží na roh. Konec utkání i sezóny patřil Ostravici, to už nastoupil mladík Dušík, jehož střela z 80. minuty minula pravou tyč branky. Poté Kopřivnice dva závary ve vápně doslova vyráží z brankové čáry. Poslední gólovou radost Ostravice v roce 2017 připravil Dušík, který si na zadní tyči počkal na hlavičku Platoše a doklepává do sítě. Tím stanovil konečný výsledek a důležité vítězství svého týmu, kdy jsme nakonec uhráli jen o bod méně než loni a hlavně jsme zatím daleko od posledním týmů. Děkujeme za tento rok a budeme se těšit v tom příštím!

 

Názor diváka: Na první pohled jednoznačné vítězství, ale zápas k našemu prospěchu zcela výrazně ovlivnila červená karta pro soupeře. Do té doby jsme prohrávali a šance jsme měli, ale ta naše koncovka. Potom se to zlomilo a v druhém poločase jsme trpělivě čekali na své šance a ty přišly. Tím jsme si také trochu upravili skóre. Tento podzim byl jako na houpačce, ale nakonec jsme to i výsledkově uhráli na střed tabulky. I za mne díky všem, co se na tom podíleli!