S nováčkem vítězství

15.08.2015 17:00

OSTRAVICE - NÁVSÍ 5:1 (1:1)

Sestava: Boháč - Žejdlík (46. Březina), Rozkydal, Procházka, Ledvoň M.(88. Poruba)-  Jucha (70. Ledvoň L.), O. Stonavský, Stýskala, M. Stonavský - Němec (80. Kurečka), Platoš (75. Mendrek)

Branky: 23, 55 a 62. Platoš, 64. Březina, 89. Mendrek - hosté 26.

 

Report tentokrát shrnul samotný hlavní trenér Vojta Vranay:

První poločas  nebyl z naší strany povedený a  optimální. Hra byla velmi  pomalá,  všechno se chtělo hrát na jistotu a bez nápadu, bez fotbalové myšlenky. Přesto jsme šli do vedení  gólem Platoše  v 23. min. Soupeř  ale záhy vyrovnal v 26. min góle, který pramenil z naší nedůslednosti,   když z výkopu brankáře  hostů  míč dvakrát dopadl na zem a přesto přeletěl obranu  domácích a hráč Návsí už neměl  problém sám před gólmanem umístit míč do naší branky. Gól jednoznačně z nejlacinějších.....I přes malátnou hru v 1. poločase byli šance na skórování,  když dvakrát sami před brankářem hostů neuspěli Němec a Platoš.

Druhý poločas se už ale nesl  ve znamení fotbalu  jaký by se měl hrát, a který těší diváky a konec konců musí těšit i hráče. Zvýšilo se nasazení, snaha získávat míče už na polovině soupeře, hrát s míčem,  hrou do kombinace. Míče se  zbytečně   zbrkle neodevzdávali, vytratil se "přihrávkový alibizmus" z 1. poločasu  a výsledek se záhy  dostavil. Góly  Platoše v 55. a 62. minutě jsme šli do vedení 3-1. Hlavně gól na 2-1 musel všechny diváky zahřát,  když po  vynikající individuální akci Stonavského M.,  kombinace s M. Němcem  se dostal k zakončení do prázdné branky Platoš. V 64. minutě agilní Březina, který nastoupil do 2. poločasu,  potvrdil svůj dobrý výkon  gólem  krásnou střelou  z hranice pokutového území a  zvýšil na 4-1. Šance domácího týmu přibývali i když gólem nekončili. To nejlepší si  ovšem  hráči Ostravice nechali na závěr utkání kdy si  střídající Mendrek v 87. min  po kombinaci  z pravé strany  a následném  centru  řekl o míč a prvním dotekem ze vzduchu  trefil  míč nechytatelně do branky soupeře. Mendrek si touto střelou řekl o gól roku a  vysloužil si  i  bouřlivý potlesk diváků, kteří  už stáli  schovaní  před deštěm  pod střechou Veselé Boudičky odkud  utkání sledovali  - ...a  vysloužil si, dalo by se říct,   takové ostravické  " boudičkové standing ovation". Hezká tečka za prvním mistrovským utkáním.

Ostravický tým svým výkonem ve 2. poločase  navázal na  herně  povedené poslední domácí utkáni z loňské sezony proti Metylovicím  a zaslouží si pochvalu, ale pouze  za 2. poločas. Příjemně překvapil  mladý Lukáš  Ledvoň, nastoupivší  poprvé za muže,  po návratu  z hostování ve Frýdlantě. Vhodně doplnil staré harcovníky a dobře hrajícího Stýskalu,  bratry Stonavské,  Březinu a oba útočníky Němce a Platoše, který se blýskl hattrikem.