Proměnili jsme své šance

13.10.2012 15:30

VÁCLAVOVICE - OSTRAVICE 2:4 (1:3)

Sestava: Boháč - Žejdlík, Rozkydal, Poruba, Blahuta - Stonavský M., Stýskala (83. Slivoník), Procházka (40. Kurečka), Přasličák - Kowalík (66. Faldyna), Platoš

Branky: 4. Stýskala, 7. Kowalík, 18. Procházka, 72. Platoš

 

K dalšímu venkovnímu zápasu nastoupila Ostravice na hřišti Václavovic, která doposud získaly stejně bodů jako my. Soupeř se prezentoval kvalitními výsledky a my mohli čekat velmi těžké utkání. K ideální sestavě chyběli záložníci Šigut a O. Stonavský. Utkání tedy začalo a Václavovice se hned od prvních minut prosazovaly pohledným a rychlým kombinačním fotbalem. Přečkali jsme jejich úvodní tlak a po přímém kopu Stýskaly jsme se hned v 4. minutě ujmuli vedení. Nutno podotknout, že se jednalo opět o parádní umístěnou střelu, tak jak to tento hráč velmi dobře umí. Druhou střelu v utkání jsme vyslali v 7. minutě a po zaváhání domácího brankáře zvyšuje Kowalík již na 2:0. Start utkání se nám tedy náramně povedl. Bohužel po zbytek poločasu jsme nechali hrát soupeře, který si vytvořil několik slibných i několik stoprocentních šancí. Brankář Boháč zákroky odolával až do 14. minuty, kdy domácí snižují střelou z úhlu na 2:1. Poté nás domácí dostávají pod tlak a jsou lepším týmem na hřišti. My se do kombinace moc nedostávali a utkání nepomohl ani hlavní sudí Sikora, který zbytečnými chybami na obě strany zápas vyhecoval a domácí byli zbytečně velmi nervózní z každé sporné situace. Po jednom Ostravickém centru do šestnáctky si domácí hráč zpracoval míč tak, že při tom pak zahrál rukou a  pískala se penalta. Procházka je umí a my v 18. minutě vedli 3:1. Václavovice se nevzdávaly a v 26. minutě při nás stálo štěstí, kdy z hranice penalty nedokázal útočník domácích naši chybu potrestat. Kapitán Rozkydal po rohu v 30. minutě po chybě brankáře trefil břevno a to bylo z naší strany v první půli vše. Do konce poločasu jsme byli pod tlakem, útoky Václavovic se na nás hrnuly ze všech stran a jen díky vynikajícím zákrokům Boháče jsme šli do kabin s dvou brankovým vedením.

 

Hned na startu druhé půle naše obrana chybovala a domácí útočník snad z dvou metrů nedokázal najít prostor v odkryté brance. Tohle bylo velké varování, navíc Václavovice pokračovaly v tlaku z první půle a hrou po zemi si vytvářely velké šance. Nám neustálým bráněním docházely rychle síly a bylo to hodně znát. Ostravice tedy hrála jednoduše, v kritických situacích se jí dařilo odkopávat balóny, ale co se jí nedařilo bylo podržet balón a uklidnit hru. V 65. minutě Boháč parádně vyškrábl střelu na roh a držel naše naděje na plný bodový zisk. My se ojediněle dostávali do slibných protiútoků, a jeden jsme dokázali účelně vyřešit. Stýskala se přes dva hráče v rohu hřiště podél lajny dostal k brance, přesně přihrál na nohu Platoše a náš nejlepší střelec se nemýlil. Vedli jsme tedy 4:1 a i když byli stále domácí lepším týmem, tak jsme své šance narozdíl od soupeře proměnili. Václavovice sice snížili v 75. minutě po závaru na 4:2, ale větší drama jsme již nedopustili. Po údajném faulu na brankáře nám sudí ještě neuznal gól, ale to už byla maličkost a my se mohli radovat ze šťastného, ale vybojovaného vítezství, které bude mít v dalším průběhu sezóny jistě velkou cenu. Václavovice se ukázaly jako velmi kvalitní soupeř prezentující pohledný kombinační fotbal. Ostravice prodloužila sérii bez prohry na 6 zápasů a uvidíme co další kolo. Tímto tedy zvu všechny fanoušky na pikantní duel s Hukvaldy, které suveréně vedou tabulku, ale dnes nečekaně doma ztratily remízou první body.

 

Názor diváka: Tušil jsem těžký zápas, jelikož se vědělo o síle Václavovic. My ale efektivně využili slabé chvíle domácího brankáře a ujali jsme se rychle vedení 2:0. Poté jsme se ale vesměs po zbytek utkání bránili. O třech bodech rozhodl také vynikající brankář Boháč a místy i štěstí. Nebyli jsme tedy celý zápas lepším týmem, ale dokázali jsme své všechny šance využít. Fotbal se hraje na góly a nikoho to již nebude zajímat, že Václavovice měly plno šancí. Jejich tým je ale velmi kvalitní a nikdo to s nimi nebude mít lehké. Kaňkou utkání je velmi slabý výkon hlavního sudího, který se postaral o nervózní a zbytečně vyhecovaný průběh a dopustil se plno chyb na obě strany. Nyní náš čekají doma Hukvaldy, na které se musíme nachystat hlavně takticky, jelikož se letos jeví, že herně jsou daleko výše než zbytek OP.