Tři důležité body z Veřovic

14.10.2023 15:00

VEŘOVICE - OSTRAVICE 0:2 (0:1)

Sestava: Rusek - Haták, Jucha, Salava, Indra (83. Beňa) - Jedlička, Stýskala, Kubásek, Hodula, Kopčo - Milar (90. Kurečka)

Branky: 10. Kopčo, 83. Beňa

 

V dalším venkovním zápase letošní podzimní sezóny jel tým do Veřovic. Zde je to vždy těžký zápas, k tomu nám chybělo z různých důvodů plno hráčů - Mendrek, Ledvoň, oba Stonavští, Mohyla, Plucnara či do konce roku zranění Blaha s Březinou. Buďme ale rádi za široký kádr, na lavičce nám zbyl Kurečka s Beňou, poprvé do základu naskočil Haták do obrany. Ostravice začala aktivně, už v 10. minutě se uvolnil Kopčo a prosadil se gólově. My si na straně Veřovic museli hlídat hlavně kapitána veřovic, přes kterého šly všechny útočné akce domácích. Obrana či brankář Rusek byli ale pozorní. V krásném podzimním počasí toho ale moc krásného diváci neviděli a tak do kabin se šlo hlavně v bojovném utkání za lepšího stavu pro Ostravici.

 

Druhý poločas pokračoval jako ten první, nenabídl mnoho pohledných akcí, Ostravice také měla štěstí, kdy po nákopu propadl míč až do vápna a domácí trefují břevno. Poté to vypadalo na penaltu pro Ostravici, ale rozhodčí ji po konzultaci s pomezním odvolal. Na poslednch pár minut střídá Beňa, který se hned po pár vteřinách dostává do brankové příležitosti a navyšuje vedení na 2:0. To nám stanovilo konečný výsledek a bereme body z venkovního zápasu. Stále nás to drží s Jistebníkem na špici tabulky a potěšilo i čisté konto. V dalším zápase nás čeká pikantní okresní derby s Baškou.

 

Martin K. (člen TJ Sokol): Na utkání jsem nebyl, ale jsem rád, že se zápas, vzhledem k ostatním výsledkům, podařilo vyhrát. Zbývají poslední tři zápasy, ale podzim máme letos rozehraný velice pěkně...