Postup je náš !!!

14.05.2016 17:00

CHLEBOVICE - OSTRAVICE 1:5 (0:2)

Sestava: Boháč - Pavelec, Jucha, Mendek, Ledvoň M. - M. Stonavský, Stýskala (81. Velička), O. Stonavský, Ledvoň L. (59. Žižka) - Březina, Němec (68. Kurečka)

Branky: domácí 88. - 20. O. Stonavský, 29. Pavelec, 56. a 65. M. Stonavský, 86. Březina

 

Bez tří nejzkušenějších hráčů týmu (Rozkydal, Procházka, Platoš) jeli fotbalisté Ostravice do Chlebovic s jasným cílem - vyhrát a čekat, co na to Mosty. Vše vyšlo do puntíku v náš prospěch a tak se na Ostravici bude po 15 letech hrát opět kraj. Za ty dlouhá léta se střídaly lepší i horší časy místního fotbalu, ale poslední tři roky se zde opravdu vybudouval tým, co svou sehraností dospěl a šel letos suveréně za společným cílem. Domácí tým ale potřeboval také bodovat, přece jenom kdoví jak to bude se sestupy a jejich ztráta na předposlední místo není veliká. My se ale od prvních minut snažili co nejrychleji vstřelit branku, v 5. minutě po centru míří Mendrek nad. Tempo bylo na širokém hřišti už od začátku veliké a hrál se útočný fotbal na obou stranách. Nám chyběla přesnost ve finální fázi, domácí hráli na brejky, v 16. minutěš hasil Boháč na poslední chvíli šanci Chlebovic. V 18. minutě po krásné akci překopl Březina i mistní klubovnu, ale v 20. minutě se už Ostravice raduje. Březina se uvolnil na pravé straně hřiště, centr na Němce brankář neudržel a kapitán O. Stonavský už měl lehkou pozici míč dorazit do sítě. V 24. minutě po akci z levé strany trefuje Němec levou tyč a o chvíli později nám rozhodčí neuznává branku pro ofsajd. Ostravice se snaží a další branková konstrukce zvoní v 28. minutě, kdy po přihrávce Stonavského trefuje břevno Březina. Nakonec se podruhé a zaslouženě radujeme v 29. minutě, závar ve vápně řeší Chlebovice slabým odkopem, kdy trefují nohu Pavelce a míč se dokutálí za brankovou čáru. Ostravice je uklidněna snadným vedení, ale domácí se nevzdávají, dvě hlavičky vytahuje Boháč na roh. Naopak my další tutovky také zahazujeme. Obránce Ledvoň unikl všem a střela jen těsně míjí pravou tyč. Chlebovice taktéž testují stabilitu branky, po naši ztrátě míče trefují po přečíslení břevno. Viděli jsme tedy poločas a desítku šancí jak na jedné či druhé straně, ale naštěstí pro nás jsme byli efektivnější...

 

Hra do druhého poločasu byla stále otevřená, jeden gól mohl utkání téměř rozhodnout nebo zdramatizovat. Hlavička O. Stonavského z 47. minuty netrefuje branku. Po krásné akci Pavelce je na penalně volný O. Stonavský, ale opět se trefujeme do břevna. Pak ale přichází 56. minuta, Stýskala nachází centrem hlavu Němce, ten brankáře nepřekoná, ale M. Stonavský dorážkou už ano - 3:0. V 65. minutě vysílá Stýskala do samostatného úniku Němce, toho brankář vychytal, ale míč se odráží opět k M. Stonavskému a ten volnou branku trefuje a je to už 4:0. Chlebovice nadále hrozí z brejků, další tyčka po jejich akci zvoní v 70. minutě. Konec utkání pokračuje v atraktivním pojetí, nejprve Březina neuspěje sám proti brankáři, poté Kurečka obchází domácího gólmana a servíruje míč na Březinu, který jen posune balón do branky - 5:0. Domácí Chlebovice se čestného úspěchu dočkají dvě minuty před koncem, kdy využijí zaváhání obrany a stanovují konečný výsledek na 5:1 z našeho pohledu. Útočný fotbal a důležité vítězství nás po ztrátě Mostů v Bukovci definitivně posunují o patro výše. Zbylých pět utkání to bude naše rozlučka s okresním přeborem! Další útkání hrajeme v sobotu netradičně v 11:15 doma s Metylovice, poté je v areálu pouť, takže oslavy mohou začít :-)

 

Názor diváka: Útočný fotbal, spousty šancí a pěkné góly. Skóre mohlo být daleko vyšší a to na obou stranách. Gratuluji týmu, gratuji všem i celé Ostravici, že ta práce, co se tu budovala několik let přinesla letos takový úspěch. Možná si ještě neuvědomuje, čeho jsme dosáhli, ale po patnácti letech nastává nová éra ostravické kopané. Soutěž ale musíme dohrát důstojně, ne jako v lize Plzeň, která po zisku titulu prohrála všechny tři zápasy... ;-)