Utkání mohlo dopadnout všelijak

06.05.2023 16:30

FRYČOVICE - OSTRAVICE 1:1 (0:0)

Sestava: Rusek - Mendrek (79. Blaha), Salava, Jucha, Ledvoň - Jedlička, Stýskala, Valigůra, O. Stonavský (71. Plucnara), Kopčo - Kubásek (71. Staněk)

Branky: 49. domácí - 75. Kopčo

 

Sobotní odpoledne jsme strávili na hrišti ve Fryčovicích. Ostravice po dobrých výkonech jela k týmu, který se v sezóně trápí a zatím je na hraně sestupu do okresního přeboru. Což by pro tento tradiční krajský tým byla určitě velká rána. A nic na tom nezměnil ani tento zápas, oba týmy si rozděli asi zaslouženě po bodu. První poločas patřil Ostravici. Hned v 5. minutě měl na noze gólovku Stýskala, ale místo přesné střely lobuje brankáře nad branku. Hrozili jsme hlavně přes krajní rychlé hráče, ve středu hřiště zkušeně nastoupil na pozici defenzivního hráče Valigůra, jelikož se Rusek po dvou zápasovém trestu vrátil do branky. Aktivní Kopčo měl na noze další branku, ale nepřesné střely či přihrávky jej připravily o úspěch. Fryčovice spoléhaly jen na rychlé brejky a naše chyby, ale obrana byla pozorná. Na konci poločasu se opět uvolnil Kopčo, probil se přes dva hráče, ale těsně minul levou tyč. A když ani bomba Juchy neskončila v síti, tak se šlo do kabin za bez gólového stavu. Fryčovice měly taky na konci poločasu jednu gólovku, ale domácí hráč v klíčovém okamžiku zakopl o míč.

 

Druhý poločas nás ale nezastihl vůbec v dobrém směru. Byli jsme prvních deset minut jako opaření, hned po pár minutách skvěle chytá Rusek a dorážku vyráží s pomocí tyče pryč.  Hned po tom závar v našem vápně a gólovku na poslední chvíli blokujeme. Trest za pasivitu přichází v 50. minutě, po našem rohu propad, domácí hráči utíkají sami na Ruska, i když se ve vápně zpomalili, přece jenom končí míč v naší síti. Potom začala hrát opět Ostravice, museli jsme hru otevřít a vytvořili jsme si tlak a šance. Aktivní Kopčo, Jedlička či Valigůra ale gól nedali, Potom se dvakrát třepe fryčovická tyč a tak nám chybělo i to štěstí. Fryčovice hrozily z protiútoků, ale taky akce končí nepřesně. V 75. minutě se už ale radujeme, střídající Plucnara přiklepl míč na Kopča a ten trefuje přesně k tyči. Zasloužené vyrovnání, ale oba týmy chtěly utkání vyhrát. Závěrečné minuty přinesly po jedné velké šanci na obou stranách. Po centru Jedličky je ve vápně sám Plucnara, ale střela mu nesedla. Na druhé straně obrana v čele s vynikajícím Ruskem blokuje střelu Fryčovic a tak si oba týmy asi zaslouženě dělí body.

 

Názor diváka: Před zápase bych bod bral asi jako ztrátu, ale po utkání to beru. Jak nám fungovala obrana, tak dneska jsme tam teda měli velké okýnka. Hlavně teda v druhém poločase buďme rádi aspoň za to vyrovnání. V tom prvním nás musí mrzet, že jsme nedali gól, utkání by pak vypadalo jinak. ke konci už to bylo nahoru dolů, vyhrát mohly nakonec oba týmy...