Sezóna zakončena výhrou

17.06.2017 17:00

FULNEK - OSTRAVICE 1:2 (0:1)

Sestava: Boháč - Ledvoň L., Jucha, Pavelec - M. Stonavský, O. Stonavský, Stýskala, Přasličák, Němec (24. M. Ledvoň) - Kurečka (58. Žižka), Mendrek (87. Vokal)

Branky: domácí 82. - 6. vlastní, 50. Kurečka

 

Poslední zápas sezóny zakončili fotbalisté Ostravice ve Fulneku, s kterým také končili část podzimní. Domácí měli před tímto zápase skvělou bilanci, neboť patřili k nejlepšímu týmu jara. V pěkném areálu za chladnějšího počasí jsme nastoupili bez několika hráčů, z různých důvodů chyběli Rozkydal, Kováč, Platoš. Ostravice chtěla výhrou přeskočit soupeře v konečné tabulce a to se nám také podařilo. Už v 6. minutě si po našem rohu na krátko a centru do vápna sráží míč do vlastní branky domácí hráč. Poté měly oba týmy několik náznaků, ale nikdo se neprosadil a tak se šlo do kabin za našeho vedení.

 

Ve druhém poločase jsme domácí zaskočili hned z úvodu, jelikož se v 50. minutě přízemní střelou prosazuje Kurečka a Ostravice možná pro některé nečekaně, vede už 2:0. Tento výsledek jsme si v pohodě uhlídali až do 82. minuty, kdy se prosazuje domácí nejlepší střelec jara i celé soutěže a koriguje stav utkání na konečných 2:1 z našeho pohledu. Ostravice tedy zakončila jaro a sezónu tím nejlepším způsobem a konečné sedmé místo a 41 získaných bodů je určitě skvělý výsledek. O to víc, že naše ztráta na druhou pozici je pouze 4 body. Děkujeme všem hráčům i vedení, za skvělý fotbalový ročník a budeme se těšit na ten další, který začíná už o víkendu 12./13. srpna. Po sestupech postupech je ale otázka, v které skupině budeme hrát, jelikož v D je už přetlak okresním týmů z Nového Jičína.

 

Názor diváka: Na utkání jsem nebyl, takže jen shrnutí povedeného jara. Ostravice si vyzkoušela, že se dá hrát s každým a navíc se mne líbil celkem férový průběh druhé poloviny soutěže. Zřejmě o postavení v skupině D přijedeme, což je škoda, jelikož všechny týmy mají kvalitní areály i hřiště, což se o sousední skupině C říci rozhodně nedá...