Kopřivnice - Ostravice

13.08.2016 17:00

Muži s Ostravicí remizovali

V prvním kole nové fotbalové sezony I. B třídy skupiny D se kopřivnické mužstvo představilo v sobotu 13. srpna na domácí půdě, a to s nováčkem soutěže Ostravicí, která postoupila z Okresního přeboru. Hlavně kvůli neproměňování šancí však Kopřivnice brala na úvod sezony pouze bod.

Již od začátku utkání domácí celek ukazoval, že je střelecky při chuti. Ve 13. minutě po pěkném průniku přihrával do šestnáctky Fendrich, ale Střelec na míč nedosáhl. Těsně nad břevno pálil za nedlouho Pala, naprostou tutovku neproměnil ani Střelec a ve 22. minutě pak Mička trefil pouze hostujícího gólmana. Velmi studená sprcha však přišla ve 28. minutě, kdy snad z jediné šance otevřela Ostravice skóre zápasu. O vyrovnání se ve 32. minutě pokusil Okřesík, ale ztroskotal na brankáři hostů. O tři minuty později se ke slovu opět dostala Ostravice a po rohovém kopu zachránilo Kopřivnické břevno. Domácí fanoušci se do přestávky přece jen dočkali a vyrovnání zařídil ve 38. minutě pěknou ránou z 20 metrů Střelec.

Do druhého poločasu vstoupili kopřivničtí fotbalisté znovu aktivně, ale Ostravice využila jejich nepozornosti a z nenápadné akce se ve 48. minutě ujala vedení. Ale i hosté udělali chybu, když po „malé domů“ gólman zazmatkoval a musel faulovat Štěpána už už se dostávajícího k prázdné bráně. Nařízenou penaltu pak chladnokrevně zakončil Březina. V 56. minutě mohl Kopřivnici poprvé v utkání poslat do vedení Střelec, ale tentokrát měl správně nastaveny tyče hostující gólman. Domácí tlačili, co to šlo, ale dvakrát se neprosadil Fendrich a následně ani Štěpán v akci dva na jednoho, a tak se body dělily rovným dílem.

„Udělali jsme spoustu chyb a tím jsme soupeři branky v podstatě darovali. Dnes jsme podali špatný výkon, neobsazovali jsme soupeře a to nemluvím o neproměňování šancí. Hru dost oživil střídající Košárek, ale bohužel jej záhy trefili do kyčle a nemohl dál pokračovat ve hře. Nedokážu si vysvětlit, proč se nám nedařilo,“ povzdechl si trenér kopřivnické lavičky Miroslav Káňa.