V okresním derby jsme neuspěli

22.05.2022 17:00

KOZLOVICE - OSTRAVICE 2:0 (1:0)

Sestava: Mendrek - Pavelec, Salava, Jucha, Březina - Jedlička (78. Kurečka), Stýskala, O. Stonavský, Hála (58. Tabášek), Kopčo - Kubásek (86. Ledvoň L.)

Branky: 6. a 61. domácí

 

Okresní tým z Kozlovic po povedené jarní sérii překvapivě vedou tabulku a my tedy jeli k soupeři, co usiluje o postup o třídu výš. Jak to dopadne se uvidí, každopádně jsme chtěli domácí překvapit a potrápit. Vyzkoušeli jsme Hálu ve středu hřiště, na stopera se vrátil Salava, jinak sestava byla totožná. Začátek utkání nám ale vůbec nevyšel. V 6. minutě jsme vzadu zaspali, brankář se nedomluvil po centru s obranou a domácí hráč jen doráží míč do sítě. Darovaná branka nás uspala, v 8. minutě po rohu míč jen těsně míjí branku. O chvíli později hráč Kozlovic s nadějné pozice přestřeluje a v 13. minutě hlavičkují Kozlovice do břevna. V té době mohlo být prakticky po zápase, kdyby Kozlovice vše proměnily. Poté se hra trochu vyrovnala, opadl domácí tlak a konečně začala hrát i Ostravice. Ovšem nějaké velké šance nepřišly. některým hráčům chyběl pohyp a směrem dopředu jsme bli nepřesní. V 33. minutě rychlý Kopčo utekl domácím a nabídnutý přímý kop za hranicí vápna Stýskala neproměnil. Brankář mu jej vyrazil na roh. Po nevýrazném výkonu odcházíme do kabin se ztrátou, ale pořád se mohlo s výsledkem něco udělat.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně. V 54. minutě se po uvolnění Stýskaly dostal za obranu Kopčo, ale únik neproměňuje. Druhou velkou šanci spálil stejný hráč v 60. minutě, kdy sám před brankářem trestuhodně přestřeluje. Mrzí nás to hlavně kvůli toho, že Kozlovice minutu později navyšují náskok. V té době jsme už hráli ve středu hřiště bez Hály, který se nám zranil. V 63. minutě střelu vyráží Mendrek na roh. Poslední velkou šanci Ostravice měl Jedlička. Ten se v 71. minutě uvolnil před dva hráče, ale brankář jej vychytal. Zbytek utkání se jen dohrává a my tak podruhé v řadě prohráváme a také podruhé se nám nepodařilo vstřelit ani branku.

 

Názor diváka: Polovinu první půle jsme herně spali a mohl nás soupeř potrestat vícekrát. Poté se hra vyrovnala, ale chybí nám doprá kombinace, mezihra a směrem dopředu klid v zakončení. Je to škoda, Kozlovice rozhodně nevypadaly jako vedoucí tým soutěže. To jen ukazuje vyrovnanost ročníku a rozhodují maličkosti i štěstí...