Memoriál Jaroslava Rozkydala 2019

28.09.2019 14:00

Na státní svátek, svatého Václava 28. září, byl letos domluven náš tradiční turnaj a vzpomínka na pana Rozkydala. Za účasti tradičních týmů jsme se už po osmé sešli zavzpomínat na dlouholetého člena TJ Sokol Ostravice.

 

Loňské vítězství obhajoval právě domácí tým, dále se sestavil tým Ostravice, bývalých hráčů našeho klubu z Frýdku a kolegové z Frýdlantu. Na počátečním srazu se týmy dohodly na formátu 7+1 a hrací doba byla stanovena na 2x 15minut. Los nám nabídl totožné opakování semifinálových dvojic, tak jak tomu bylo loni. V prvním utkání měli nastoupit borci Frýdku a Frýdlantu, v tom druhém proti sobě nastoupili oba domácí celky, tedy Rozkydal tým a Ostravice. Letos se hrálo o tyto atraktivní poháry a mohli jsme se těšit v pěkném podzimním počasí na zajímavé utkání.

Fotbalisté Frýdku chtěli oplatit Frýdlantu loňské vyřazení už v semifinále a od úvodních minut měli utkání celkem pod kontrolou. A právě první poločas už toto utkání rozhodl. To se Frýdek dostal do dvou brankového vedení a hru kontroloval. V druhém poločase Frýdlant chtěl utkání zdramatizovat, ale výborný brankář Vokal v brance Frýdku byl proti a vychytal všechny šance Frýdlantu. Branka už tedy nepadla a do finále postoupil Frýdek. Do druhého semifinále nastoupili oba domácí celky a kdo čekal jednoznačnou dominanci Rozkydal týmu, byl překvapen. Zcela vyrovnané utkání rozhodla branka v prvním poločase, kdy Janošec využil zaváhání obrany a brankáře Ostravice a posílá favorita do vedení. Moc šancí diváci neviděli, Ostravice se snažila v druhém poločase dotáhnout utkání aspoň na penalty, ale brankář Vranay byl proti a tak do finále postoupil Rozkydal tým.

4. místo - Ostravice

Utkání o třetí místo je vždy napínavé, skončit na turnaji poslední nechce přece nikdo. Domácí Ostravice byla ale oslabena, pár hráčů jí kvůli zranění už nenastoupilo a tak Frýdlant se s tím od prvních minut popral po svém. Rychle se dostal do vedení 2:0 a měl hru plně pod kontrolou. V druhém poločase se Frýdlant ještě více rozstřílel a nakonec z toho byla nejvyšší výhra turnaje 5:0. Ostravice tedy skončila stejně jako loni na posledním místě a Frýdlant si vybojoval bronzový pohárek.

3. místo - Frýdlant

Očekávané finále nabídlo tradiční souboj. Vždyť za 8 let tohoto turnaje nebyl jiný vítěz než Frýdek nebo Rozkydal tým. Letos toto utkání bylo ale skvělé. Od úvodních minut nikdo nechtěl udělat chybu a soupeři spíše vyčkávali na chybu toho druhého. V prvním poločase měl Frýdek velkou možnost, kopal totiž po faulu penaltu, ale jeho hráč ani branku netrefil. Po chvíli trestal Rozkydal tým a ujímá se vedení 1:0. V druhém poločase to byla ale dramatická podívaná, Frýdek po pár minutách vyrovnal. Rozkydal tým chtěl turnaj obhájit a nakonec se brankou dostal opět do vedení. Ovšem Frýdek se nevzdal, závěrečný tlak vyústil vyrovnáním minutu před koncem zápasu. Tím stanovil remízový výsledek a penaltový rozstřel, který měl rozhodnout o vítězi turnaje. Do druhé série se prosadili oba týmy, v té třetí selhal domácí Janošec a v páté opět domácí hráč a tak Frýdek po penaltové loterii vyhrává osmý ročník memoriálu. Všem účastníkům turnaje ale patří velký díky, poseděli jsme všichni do večerních hodin a za rok na podzim se tu ve zdraví zase všichni sejdeme u devátého ročníku. Díky za organizaci TJ Sokol Ostravici, rodině Rozkydalů a Slávce Školové za výborné koláčky, guláš a servis občerstvení pro všechny členy turnaje.

2. místo - Rozkydal tým

 

Semifinále:

Rozkydal tým - Ostravice 1:0 (1:0)

Frýdlant - Frýdek Místek 0:2 (0:2)

 

O třetí místo:

Frýdlant - Ostravice 5:0 (2:0)

 

Finále:

Rozkydal tým - Frýdek Místek 2:2 (1:0) - pen 3:4

1. místo - Frýdek Místek