Ostravice - Bukovec

16.04.2016 16:00

Muži: 16.4.2016  Ostravice 3-1 Bukovec (F. Zogata)

Sestava:

V. Byrtus - L. Lysek, J. Wolný, J. Zogata, B. Mucha - M. Kantor, J. Krenželok, T. Chrascina, F. Zogata - P. Mucha, H. Marekwica

Střádačka: A. Krenželok, A. Patola, H. Kluz, D. Čmiel

Trenér: A. Herman

Vedoucí: T. Lysek 

Komentář:

K dalšímu zápasu jsme zajížděli na horkou půdu vedoucího družstva Okresního Přeboru do Ostravice. Zápas začal ve velkém tempu, domácí hrozili hlavně ze standartních situací. Jejich šance, ale gólem neskončily. I my jsme si, ale dokázali vytvořit po rychlých protiútocích slibné příležitosti, ale P. Mucha z první takové bránu přestřelil. Ale již druhá skončila gólem. Po souhře J. Krenželok, H, Marekwicy, B. Muchy, který mič vyvezl a F. Zogaty jsme se v 17 minutě ujali vedení. Poslední jmenovaný sám proti brankáři nezaváhal 0:1. Pak mohl druhý gól přidat J. Krenželok, který o přihrávce F. Zogaty vystřelil, ale bohužel jen do prostřed brány. Pak se otěži utkání ujali domácí. Po zbytečném faulu kopali domácí přímý kop, po následném centru na domácího hráče, který hlavou pod sebe nahrál spoluhráči před bránu a bylo to 1:1 (28 min.). To domácí nakoplo a hned po dalších 3 minutách, kdy se sportovním gestem fair-play, přiznal náš brankář V. Byrtus, že míč při střele vytlačil nad bránu se kopal roh. Ze kterého dal domácí hráč hlavou na 2:1. Ve zbytku prvního poločasu se už nic důležitého neudálo a tak jsme šli do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Druhý poločas jsme začali více držet míč na svých kopačkách a dá se říct, že jsme domácí začali trochu i přehrávat. Pár šancí ke skórování jsme měli, ale ani jedna neskončila v síti. F. Zogata po individuální šanci trefil jen střed brány. Největší šanci na srovnání skóre měl L. Lysek, který sám před vybíhajícím brankářem přestřeluje z 10 metrů bránu. Domácí měli taky pár příležitosti, ale nedokázali přesně zamířit. Až v 76 minutě po centru a následném odrazu míče k volnému hráči Ostravice se domácím podařilo potřetí skórovat 3:1. I tak jsme se pořád tlačili do útoku a domácí ještě více zalezli. Do šancí se dostal P. Mucha a T. Chrascina, ale zakončit nedokázali. Poslední šanci na zkorigování měl J. Krenželok, který zahrával přímý kop z 20 metrů, ale jeho třela jen těsně minula levou tyč.

 Myslím si, že zápas byl vcelku vyrovnaný. Domácí dali všechny své branky po standardních situacích nebo po centrech Měli velkou výškovou převahu, a bylo těžké tohle ubránit. A tak dobrý a bojovný výkon k bodům bohužel nestačil. Tak musíme pogratulovat domácím k vítězství.