V Návsí pro oba nerozhodně

11.06.2016 17:00

NÁVSÍ - OSTRAVICE 2:2 (1:2)

Sestava: Boháč - M.Stonavský, Jucha, Mendrek, Ledvoň M. - Velička, O. Stonavský, Březina, Žižka (65. Přasličák) - Němec, Kurečka (46. Platoš)

Branky: 10. a 28. Březina - domácí 34. a 81.

 

K poslednímu utkání na hřišti soupeře jeli muži do Návsí, které hrají své zápasy v pěkném areálu na umělé trávě. Menší hřiště nedávalo moc prostor na kombinaci, a tak zápas byl hlavně o bojovnosti, osobních soubojích a také o odrazech míče. I když trenérovi chybělo opět hodně hráčů - Rozkydal, Procházka, Pavelec, Lednoň, Janošec i špílmachr Stýskala, dokázali jsme se sejít i se dvěmi náhradníky. Na stísněném prostoru jsme se ale snažili kombinovat. Už v 5. minutě si vyměnil míč Stonavský s Veličkou a střela jen těsně minula pravou tyč. V 10. minutě vyvezl míč Březina, podařilo se mu uvolnit a z nějakých dvaceti metrů zapadá střela k levé tyči a my vedeme 1:0. To nás nabudilo, hráli jsme jednoduše, ale Návsí hrozilo z brejků. Po jednom z nich se třese břevno Boháčovy branky a dorážku parádně vyrazil na roh. V 20. minutě naopak po našem rohu hlavičkoval volný Mendrek a ještě teď se asi diví, že míč neskončil v síti. Obranu Návsí jsme se snažili napadat a donutit je k chybě, to se povedlo v 27. minutě. Němec vypíchl míč stoperovi, mířil sám na brankáře, ten mu kličku vystihl, ale míč se odrazil k Březinovi, který do souboje vletěl a dopravil špičkou kopačky balón do branky. Tomu se říká důraz. Bohužel nám dvou brankové vedení vydrželo jen pět minut, po standardce domácí hlavičku chytá Boháč, ale na dorážku už je krátký -1:2. Hra se vyrovnala, ale do konce poločasu se nic extra nestalo. Za zmínku stojí jen situace z 43. minuty, výkop Boháče domácí stoper netrefuje, Kurečka už je za ním a šel by sám na branku, avšak domácí obránce plácne do míče rukou jak ve volejbale. Dle pravidel červenou kartu sudí vyhodnocuje jen žlutým napomenutím. Odcházíme tedy do kabin za jednobrankového vedení....

Místo Kurečky naskočil Platoš a cílem týmu bylo hrát minimálně stejně dobře. Avšak nevíme co se stalo, Ostravice byla v druhém poločase jak vyměněná, ale k horšímu. Domácí na nás vletěli, hasili jsme jednu situaci za druhou a vůbec se nám nepodařilo podržet míč. Škoda 50. minuty, kdy střela Źižky jen těsně minula levou stranu branky. To bylo na dlouhou dobu to poslední, co jsme předvedli. Trest mohl přijít v 63. minutě, domácí nás přehráli, přihrávku na vápno a odkrytou branku netrefuje útočník Návsí. Ostravice spíše bojuje sama se sebou a zasložené vyrovnání domácích přichází v 81. minutě. Záloha nepokryla jejich hráče, který výstavní střelou pod pravé víko nedává Boháčovi šanci. Návsí pak neproměňuje ještě jednu šanci, Březina nevyužil přímý kop a tak utkání končí asi spravedlivou remízou. Nám patřil první poločas, Návsí ten druhý. Poslední zápas hrajeme v sobotu s Hrádkem už v 11h, poté začnou závěrečné mistrovské oslavy... :-)

 

Názor diváka: Na takovém terénu se toho moc vymyslet nedá, domácí vsadili na očekávanou taktiku, která jim tady přináší úspěchy a my jsme se s tím vyrovnali až na dvě situace dobře. Už jde vidět, že se sezóna dohrává. Příští týden ale bude sestava plná, jelikož je zakončení... :-)