Pod Javorovým bez bodů

09.05.2015 16:30

OLDŘICHOVICE - OSTRAVICE 4:3 (2:2)

Sestava: Boháč - M. Stonavský, Jucha, Procházka, Žejdlík (23. Mendrek) -  Březina, O. Stonavský, Přasličák, Ledvoň (64. Kurečka) - Třeštík, Platoš

Branky: 7. O. Stonavský, 15. Přasličák, 58. Platoš

Červená karta: 90. Boháč

 

Fotbalisté Ostravice jeli do Oldřichovic napravit nepovedený dojem z posledních zápasů. Bohužel po přestřelce opět prohráváme a naše herní krize tak ani zdaleka nekončí. Týmu tentokrát chyběli obránci Pavelec a Rozkydal a dohrávali jsme v deseti, jelikož brankář Boháč viděl v utkání dvě žluté karty. Navíc stejně jako s Řepištěmi si tým dokázal vypracovat dvoubrankový náskok, ale i nyní se utkání nepodařilo dotáhnout. Paradoxní je, že jsme opět nedali penaltu, už asi čtvrtou v sezóně... Trenér Vojta Vranay nám poslal report z utkání:

 

Po 15 minutách jsme vedli 2-0, když góly vstřelili Stonavský O. v  7.minutě  a  pak Přasličák v 15. minutě. V 23. minutě musel zraněného Žejdlíka střídat Mendrek. Pak jsme darovali gól soupeři  špatným vyběhnutím Slávka Boháče mimo 16-ku  a soupeř pohotově přeloboval  brankáře  a gólem do prázdné branky se vrátil do utkání. Druhý  gól a vyrovnání padlo po rohovém kopu soupeře kdy po hlavičce domácího  hráče se  míč dostal na malé vápno k  neobsazenému domácímu hráči stojícího v postavení mimo hru,  který hlavou usměrnil míč do branky. Asistent hlavního rozhodčího tuto situaci ponechal bez povšimnutí a do kabin se odcházelo za stavu 2-2.  Zbytečně ztracené dvougólové vedení.

Po poločase se soupeř v 55. min  z odkopu dostal do protiútoku, ve kterém jsem nezvládli  běžecký souboj, který vyústil  k průniku do 16-ky a faulu našeho brankaře a následně pokutovému kopu. Brankář Boháč obdržel za faul žlutou kartu a domácí pokutový kop proměnili. Z vedení se netěšili dlouho protože po 3 minutách  pohotově  po průniku srovnal Platoš na 3-3. Ostravice držela míč většinou druhého poločasu ve své moci  a domácí se dostávali k útoku po dlouhých nákopech. Po jednom z nich se k odraženému míči na hranici  pokutového území dostal  domácí hráč  (leč za pomoci faulu) a  pohotově střelou do odkryté branky nedal brankáři hostů šanci. Ostravice se snažila o vyrovnání a velmi agilní byli v tomto  kapitán Stonavský O., Březina, Platoš a  mladý Třeštík.
V závěru Ostravice stáhla hru na tři obránce a v 89. se po průniku do domácího pokutového území dostal aktivní Březina, který byl faulován a Ostravice měla možnost kopat pokutový kop, který bohužel neproměnila. Z následujícího domácího nákopu za obranu hostí se dostal do šance domácí hráč, který byl faulován  brankářem  Boháčem obdrževším druhou žlutou kartu, za kterou musel ze hřiště dolů. Domácí zahrávali pokutový kop,  který Mendrek nahradivší vyloučeného Boháče vyrazil. Následně zazněl konečný hvizd rozhodčího a utkání skončilo výsledkem  3-4 z pohledu Ostravice.

 

Názor trenéra: Klukům nejde upřít snahu a  aktivitu, ovšem v utkání zbytečně chybovali když ho měli mít pod kontrolou  a v náš neprospěch  rozhodli dvě individuální chyby  a špatná defenzivní činnost v herních situacích, které neměli (by)  (s)končit obdrženou brankou.