Hukvaldy konečně padly

20.10.2012 15:00

OSTRAVICE - HUKVALDY 3:0 (2:0)

Sestava: Boháč - Žejdlík, Rozkydal, Poruba, Blahuta - Stonavský M., Stýskala, Procházka, Přasličák, Stonavský O. - Platoš (87. Kurečka)

Branky: 7. Procházka, 36., 50. Platoš

 

V krásném, teplém, slunečném odpoledni přivítala Ostravice na svém hřišti lídra OP Hukvaldy. Hosté v sezóně ještě neprohráli, ale nečekaně ztratili body minulý týden. Nás čekal zápas, který mohl zdramatizovat trochu boj o postup, na druhou stranu jsme museli podat výkon na hranici našich možností. Domácí nastoupili konečně v sezóně v ideální sestavě a na lavičku se vrátil trenér Vranay. Ten připravil tým do boje velmi kvalitně, s taktikou zajištěné obrany a nebezpečných protiútoků. Na hrotu se bil sám Adam Platoš, ale svůj úkol zvládl na jedničku. Zápas začal před vyjímečnou diváckou kulisou, jelikož přijeli lidé i ze zvědavosti, jak tento boj předních týmů OP dopadne. Po opatrném úvodu, kdy se Ostravice soustředila hlavně na útočné a nebezpečné duo hostů, jsme začali protiútoky hrozit. A to hned gólem v 7. minutě. Obrana hostí odvrátila míč k Procházkovi, a ten poskakující balón trefil z 20m parádně prudkou a přesnou ranou. Hukvaldy od úvodních minut chtěly tvořit hru, ale naše obrana byla tak pozorná a nechybující, že jsme nedovolili hostům žádnou šanci a vše bezpečně před šestnáctkou odvraceli. V 14. minutě bo našem brejku Platoš vybojoval míč, centroval a hlavička Stonavského skončila nad břevnem. O chvíli později aktivní kanonýr Platoš svedl úspěšně boj s obranou hostí a pálí prudkou ránu do pravé tyče. Hukvaldy jakoby nevěděly co hrát, zaskočeni z výkonu Ostravice předváděly nepřesnou hru a toho potrestal Platoš, který si parádně v 36. minutě zaběhl za obranu hostí a svým sólem na dvakrát překonal brankáře a Ostravice vedla  již 2:0. Domácí byli v euforii, ale důležité bylo předvádět koncentrovaný výkon a nedovolit Hukvaldům dostat se zpět do hry. Přesně tohle zvládl tým na jedničku a bojovným kvalitním týmovým výkonem jsme šli do kabin za nečekaného, ale zcela zaslouženého vedení. Obávaní útočnící hostí se nedostali do hry a to byl přesně náš cíl.

 

Do druhého poločasu chtěli domácí podávat kvalitní výkon bez chyb jak doposud a za žádnou cenu nepustit nebezpečné hosty zpět do zápasu. Hukvaldy sice měly víc míč na svých kopačkách, ale matným výkonem se jim nic nedařilo a my toho využívali na nebezpečné brejky. V 50. minutě Platoš opět utekl hostující obraně a ze štěstím překonává brankáře svým druhým gólém. Ten si na míč sáhl, ale dokutálel se naštěstí do branky a vedeme 3:0. Tím jsme hosty ještě víc zaskočili a bylo vidět, že už jim chuť do hry nic neříká. Mohlo být pro ně ještě hůř, ale Platošovu střelu obránce vykopl již před okrytou bránou. Až v 60. minutě o sobě dal vědět dvacetigólový hostující kanonýr Rumel, ale minul. Do té toby ho pozorná obrana do hry nepustila. V 65. minutě při nás stála smůla. Kapitán Rozkydal orazítkoval hlavou pravou tyč, z následné dorážky Platoš levou tyč. My ale nemuseli litovat, nadstandartním výkonem jsme šli za výhrou, hráči bojovali jeden za druhého a aby těch tyček nebylo v zápase málo, jedna se povedla i hostujícímu útočníkovi, ale to bylo z jejich strany to poslední, čím nás ohrozili. My po 90 minutách vítězíme 3:0 a dopřáváme Hukvaldám jejich první prohru v soutěži, divákům naší domácí neporazitelnost a protáhnutí naší série zápasů bez prohry na číslo sedm. Podáváme jeden z nejlepším výkonů za poslední dobu a velký dík patří všem hráčům a vedení týmu s čelem s trenérem Vranayem. Na vedoucí Hukvaldy stále ztrácíme pět bodů, ale pokud budeme hrát tak jako dnes, nic není nemožné. Na závěr - Hoši děkujeme za nevšední zážitek!

Z utkání pořídil soupeř fotky, které najdete zde.

 

Názor diváka: Utkání z mého pohledu rozhodl návrat trenéra k týmu. Ten takticky parádně tým připravil a bylo vidět je hráči byli pokropeni živou vodou. Zabezpečená obrana vůbec nechybovala, naši brejkoví hráči potvrdili svoji kvalitu a jediný útočník Platoš se bil o každý balón. Každý dal do zápasu více jak 100% a všichni si dokázali, že když se chce, tak to fakt jde. Zbývají tři zápasy a věřím v 9 získaných bodů, aby bylo na jaře ještě o co zajímavého hrát. Chválím za předvedený výkon do jednoho celý tým, a upřímně, že neinkasujeme proti tak ofenzivnímu týmu, čekal asi málokdo. Díky!!!