Silné Veřovice odjely s prázdnou

19.05.2018 17:00

OSTRAVICE - VEŘOVICE 1:0 (0:0)

Sestava: Boháč - Ledvoň L., Jandek, Mendrek, Ledvoň M. - Horňák, Stýskala, Přasličák, Březina, - Platoš (90. Kurečka), Dušík D. (46. Velička)

Branky: 82. Stýskala

 

Druhý tým tabulky zavítal na naše hřiště v dalším kole 1.B třídy. Ostravice se musela poprat nejen z těžkým soupeřem, ale i s absencí brantrů Stonavských a stopera Juchy. Ovšem herně jsme zahráli opravdu dobře a po chybě veřovické obrany trefil Stýskala tři body. Potvrdil tak skvělou jarní formu. Veřovice jsme tedy, pro někoho možná překvapivě, porazili a usadili jsme se na šestém místě tabulky.

 

Report tentokrát najdete v průběhu týdne na webu deníku a a na webu soupeře. V dalším kole zajíždí Ostravice v neděli do Jeseníku nad Odrou.

 

TJ SOKOL OSTRAVICE – AFC VEŘOVICE 1:0 (0:0)

Na hřišti Ostravice se dlouho nic zajímavého nedělo a veškerý děj se odehrával převážně mezi oběma šestnáctkami. Po dvaceti minutách mohl využít zaváhání domácí obrany kanonýr Hanko, ale na světelné tabuli nadále zůstávaly dvě nuly. Na druhé straně pak musel být poprvé v pohotovosti i brankář Sypták, jehož robinzonáda nadále udržela vyrovnaný stav.

Více vzruchu nabídly poslední minuty první půle, kdy si nejprve z přímým kopem Černocha poradil pozorný Boháč a gólově neudeřilo ani z nebezpečného stříleného centru Ostravice, který ukončil první poločas.

První opravdu vyložená šance přišla po deseti minutách druhého dějství, ve které se zjevil střídající Matuš, jehož pokus však skončil pouze na břevně ostravické branky. Jediný gólový okamžik nakonec přišel až v 82. minutě, kdy Hrivňákovu chybu při rozehrávce dokonale potrestal kapitán Ostravice Stýskala, jenž tak navázal na hattrick z minulého kola. Za pět minut pak navíc duel předčasně skončil pro veřovického Michálka, jenž si mohl po druhé žluté kartě prohlédnout i kartón červené barvy.

Defenziva týmu trenéra Vranaye, která už do konce utkání neinkasovala, tak dokázala eliminovat druhý nejlepší útok soutěže a mohla se radovat z cenné výhry 1:0. Ostravice tak potvrdila velmi dobrou jarní formu, díky které poskočila již na 6. místo tabulky, a připravila Veřovicím teprve druhou jarní porážku. Výběru trenéra Mičky se navíc ve druhém jarní případě stalo, že v utkání neskóroval.

„Byl to spíše takový nevýrazný zápas z obou stran, které nenabídl velké šance. O výsledku nakonec rozhodla jedna hrubá chyba. To se ale stává, spíše mě mrzí vyloučení Michálka po druhé žluté kartě,“ zhodnotil teprve třetí venkovní porážku Veřovic v sezoně vedoucí týmu Marcel Fojtík.
Zdroj: https://novojicinsky.denik.cz/fotbal_region/souhrn-i-b-tridy-sk-d-fulnek-si-zajistil-ctyri-kola-pred-koncem-postup-20180523.html