Mořkov si odvezl všechny body

09.09.2017 16:00

OSTRAVICE - MOŘKOV 1:3 (0:2)

Sestava: Boháč - Pavelec, Rozkydal (46. Zajac), Ledvoň L. (80. Velička) - Horňák, Dušík, Stýskala, Přasličák, M. Stonavský (76. Žižka),  - Sloboda (60. Mendrek), Platoš

Branky: 62. Dušík - hosté 25., 42. a 53.

 

Fotbalisté Ostravice nastoupili v sobotu před svými diváky a hostili jsme celek z Mořkova. Tento tým byl před zápasem rozhodně v lepším rozpoložení, jelikož si zlepšil skóre v minulém kole na Pustějově, které porazili 7:0. Ostravice ta má jiné problémy, nedaří se nám souhra, útok se neprosazuje a obrana hraje téměř každý zápas v jiném složení. Potvrdilo se to i dneska a tak nás Mořkov dokázal porazit a hlavně v prvním poločase si vypracoval náskok 2:0. Což je asi naše klasika, jelikož třetí prohra v sezóně se opět rodila z poločasového výsledku 2:0 pro soupeře. I když Ostravici tentokrát chyběli obránci Jucha s M. Ledvoněm, zraněný kapitán Stonavský i Jandek a útočník Němec, tak kádr je dostatečně široký, aby to jiní mohli zvládnout. Bohužel se nepovedlo a nyní nás čeká důležitý zápas v neděli v Odrách, které také zažívají nepovedený vstup do soutěže a mají dokonce jen tři body. Kdy jindy se odrazit k lepším výsledkům, než v tomto dalším zápase. Jedinou branku Ostravice vsítil bohužel už za stavu 0:3 mladík Dušík, který si připsal první branku za náš tým a nevedl si ve středu zálohy vůbec špatně.

 

Podrobný report tentokrát nebude, nebyl jsem přítomen, počkáme si na středeční Deník...

 

TJ SOKOL OSTRAVICE – TJ MOŘKOV 1:3 (0:2)

Mořkov zažívá výtečný vstup do sezony, když na horkou půdu Ostravice přijel povzbuzen vysokou domácí výhrou s Pustějovem, který rozložil po výsledku 7:0. Ostravice, které mimo jiných schází zraněný kapitán Ondřej Stonavský, už poněkolikáté v sezoně nezvládla první poločas. Po pětadvaceti minutách se totiž dokázal prosadit Pop, na kterého ještě v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky navázal mladík Hrubý, jenž minulou sezonu začínal v divizním Novém Jičíně.

Ostravice se sice po návratu z kabin snažila o zdramatizování výsledku, ale na mořskovskou defenzivu, v čele se zkušeným brankářem Pospěchem, nemohla najít recept. Navíc už v 53. minutě zvyšoval na 3:0 Černoch, jenž se v minulém kole blýskl hattrickem.

Nedlouho po uplynutí hodiny hry se celek z pod Lysé hory konečně dočkal, když se svou premiérovou brankou v ostravickém dresu připomněl Dušík, jenž strávil loňské jaro v divizním dorostu Frenštátu pod Radhoštěm. Ve zbylé půlhodině už ale mořkovský výběr Pavla Kunce nepřipustil vážnější komplikace a domů si tak odvážel cenné tři body.

„Kluci pokračují na vítězné vlně a vidí, že když utkání odmakají, tak že se k nim přikloní i štěstí v podobě pěkných branek. V druhé půli nás domácí sice opticky přehrávali, ale víc než střely z dálky a pár standartek jsme jim nepovolili,“ poznamenal mořkovský trenér Pavel Kunc, jehož tým, který v uplynulé sezoně skončil až na 11. příčce, posbíral v úvodních pěti kolech už deset bodů. „Z naší strany to chce nepropadat přehnané euforii, pokračovat v nastoleném trendu a vybojovat co nejvíc bodů dokud jsme, jak se říká v laufu,“ usmál se Kunc.

 

Branky: 62. Dušík – 25. Pop, 42. Hrubý, 53. Černoch. Rozhodčí: Kolarský – Tvardek, Opěla.
Zdroj: https://novojicinsky.denik.cz/fotbal_region/souhrn-i-b-tridy-sk-d-fulnek-ve-slagru-kola-prehral-verovice-20170913.html