Vlčovice se podařilo porazit!

05.05.2018 16:30

OSTRAVICE - VLČOVICE 2:0 (0:0)

Sestava: Boháč - M. Stonavský, Jucha, Jandek, Ledvoň M. - Ledvoň L., Stýskala, Velička (80. Březina), O. Stonavský - Platoš (67. Němec), Dušík D. (87. Kurečka)

Branky: 75. Stýskala, 86.Němec

 

Krásná květnová sobota a Ostravice se sešla v domácím zápase ve skoro plné síle. Chyběl jen zraněný Pavelec a Přasličák, ale vrátil se do obrany Jandek, pracovně Němec a ze zahraničí se ukázal i Březina. Měli jsme jasný cíl, soupeře za námi v tabulce porazit a defakto si zařídit příslušnost v dalším ročníku 1.B třídy. Povedlo se i když to byla docela fuška. Hosté přijeli jen s dorostenci na střídačku, ale byli první, kteří v 7. minutě zahrozili. Ovšem Boháč byl pozorný a dal  základ k čistému kontu. Nadějná střela po odraženém míči O. Stonavského končí v 13. minutě na rukavicích brankáře Vlčovic. Poté po závaru s 16. minuty nevytěžila Ostravice nic. Hosté přijeli s pozornou obranou s cílem vyrážet do proti útoků, ale naše obrana také byla pozorná. V 22. minutě se po kombinaci zálohy neprosazuje Stýskala. Po rohu poté hlavičku Juchy chytá brankář hostí. V 28. minutě se připomněly Vlčovice, ale střelu lapil Boháč do rukavic. Největší šanci Ostravice zazdil Dušík, který se rychlostí z poloviny hřiště uvolnil a sám před brankářem trefil jen jeho tělo. Na konci poločase nedal v šanci Stýskala a na druhé straně hlavičkuje hráč Vlčovic po rohu naštěstí vedle. Poločas končí asi spravedlivě remízou, ale oba týmy měly šance utkání vést...

 

Trenér udělal do druhé půle jedinou změnu, Lukáš Ledvoň se přesunul na pravý kraj obrany a Marek Stonavský se vysunul do zálohy, kde je přece jenom jeho místo. Chtěli jsme utkání zlomit a získat důležité body. V 52. minutě se připomněl Platoš, ale jeho střela míří doprostřed branky. Ostravice má míč více na kopačkách, hosté se do hry moc nedostaly a v 61. minutě odražený míč posílá Stýskala mimo. V 66. minutě uniká Dušík, je před vápnem faulován, ale přímý kop se nám vůbec nepovedl. V 69. minutě po centru do našeho vápna hlavičkují Vlčovice do náruče Boháče. Měli jsme větší chuť zvítězit a nakonec jsme utkání zlomili v posledních minutách. Ovšem byly to ligové branky. Nejlepší hráč na hřišti Stýskala se v 76. minutě opřel za vápnem do míče a trefil levou šibenici vlčovické brány. V 80. minutě závar lapí Boháč do rukavic a definitivní rozhodnutí utkání přichází v 86. minutě. Po rychlém proti útoku nachází Stýskala přesně hlavu střídajícího Němce a ten nedal brankáři šanci. A když v 90. minutě netrefují Vlčovice po velké šanci branku, připisuje si Ostravice druhou, ale důležitou, jarní výhru... A v úterý sváteční zápas s Fulnekem!

 

Názor diváka: V prvním poločase jsem měl smíšené pocity, ale i tak jsme měli utkání pod kontrolou. Věřil jsem stejně jako celý tým, že utkání vyhrajeme a to se v posledních minutách zaslouženě potvrdilo. A obě branky, klobouk dolů!