Důležité vítězství doma

21.10.2017 14:00

OSTRAVICE - JESENÍK N. ODROU 2:1 (1:0)

Sestava: Boháč - Ledvoň L. (70. Horňák), Jandek, Jucha, Ledvoň M. - M. Stonavský, Stýskala, O. Stonavský, Přasličák, Dušík (89. Sloboda)  - Platoš (81. Březina)

Branky: 7. Platoš, 85. Stýskala - 87. hosté z penalty

 

Ve stejné sestavě jako minulý týden nastoupila Ostravice doma s odhodláním zlomit bodové neúspěchy a soupeře porazit. Hostili jsme Jeseník, který stejně jako my střídá dobré výsledky s horšími a případná výhra by nás posunulo do klidnějších vod tabulky a zároveň bychom se na soupeře dotáhli. naší kluci zabojovali, brankami Platoše a kapitána Stýskaly se dostali do vedení 2:0, soupeř pak už jen v závěru utkání korigoval z penalty na konečných 2:1. Připsali jsme si tedy nesmírně důležité vítězství. Utkání jsme oproti minulým domácím zápasů začali skvěle, jelikož už v 7. minutě otevírá skóre náš střelec Platoš. A jsme za to rádi, jednalo se o jeho první branku v sezóně a snad ho nasměruje do dalších utkání. Definitivní pojistku přidal pět minut před koncem svoji čtvrtou brankou v sezóně kapitán Stýskala a Ostravice tak mohla slavit čtrnáctý bod v sezóně. Nic na tom nezměnila ani branka hostí, která padla z penalty v závěru utkání... Nyní jedeme už v zimní čase nedělním na svůj poslední zápas venku do Starého Jičína, který také zatím střídá výsledky různé kvality a má o pouhé dva body více než my.

 

PS: na podrobnější report si tentokrát počkejme v středu v NJ deníku

 

Názor diváka: Na utkání jsem nebyl, ale za výhru jsem rád. Možná nám přinese potřebný klid do zbývajících dvou zápasů. Pro zajímavost, i když se to někomu nezdá, tak jsme na tom bodově úplně přesně jako loni, také jsme měli před posledními dvěma zápasy čtrnáct bodíků... Vzhledem k tomu, že pět týmů za námi prohrálo, tak tyto body mají velikou cenu.

 

TJ SOKOL OSTRAVICE – TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. 2:1 (1:0)

Fotbalisté Ostravice si chtěli výhrou pojistit střed tabulky a vstup do utkání měli znamenitý, protože už v 7. minutě překonal Macháče zkušený Platoš. Forvard Ostravice, pro něhož se jednalo o premiérovou branku v sezoně, dokonale využil zaváhání jesenické defenzivy, která si při odkopu dávala přednost tak dlouhou až soupeři nabídla brzkou trefu. Tým trenéra Vranaye tak tentokráte doma nemusel dohánět soupeřův náskok. 

„Znovu jsme předvedli špatný začátek. Trenér může před utkáním zdůrazňovat naše chyby v obraně, kterých se musíme vyvarovat, ale přesto jsme po hrubém nedorozumění v obraně nabídli soupeři brzo vedoucí branku. Naši hráči se pak tlačili za vyrovnáním, ale naše pološance k vyrovnání nevedly,“ vzpomínal předseda jesenického Slavoje Libor Macháč.

Jeseník pak po změně stran přebral na Frýdecko-Místecku iniciativu a důkazem byly nastřelená břevna Polónyim a Černochem. Na Boháče se pak řítil osamocený Horák, ale minul. Pět minut před koncem pak přišel zákonitý trest, když další hrubici obrany Jeseníku potrestal domácí kapitán Stýskala. Jeseník sice reklamoval ofsajd, ale sudí byli jiného názoru. V 87. minutě ještě zadělal na drama proměněnou penaltou Lukáš Burget

„Více už jsme toho ale nestihli a tak jsme odjížděli z Ostravice s prázdnou. Je to pořád dokola, když děláme hrubé obrané chyby a neproměňujeme šance. V zápase nejsme horší, ale body, o které se hraje, prostě nemáme. Nyní nás čeká poslední domácí utkání s Hukvaldami. Bude to těžký zápas, protože Hukvaldy moc bodů nemají. Přesto všechno věřím našim hráčům, že urveme doma vítězství,“ řekl dále předseda aktuálně sedmého Jeseníku nad Odrou.
Zdroj: https://novojicinsky.denik.cz/fotbal_region/sport-novojicinska-souhrn-i-b-tridy-sk-d-20171025.html