Utkání jsme zlomili k výhře

29.10.2022 14:30

OSTRAVICE - KLIMKOVICE 3:1 (1:0)

Sestava: Rusek - Mendrek, Březina, Jucha, Salava (8. Pavelec) - Jedlička (84. Beňa), Stýskala, M. Stonavský, Mohyla (84. O. Stonavský), Kopčo (72. Plucnara) - Kubásek

Branky: 38. a 73. Stýskala, 71. Kubásek - 61. hosté

 

Poslední zápas na domácím hřišti hrála v sobotu v krásném počasí Ostravice proti Klimkovicích. S tímto týmem jsme se v novodobé historii nikdy nesetkali a hosté měli fazónu. Sice prvních pět utkání prohráli, ale poté v dalších šesti získali čtvrnáct bodů a byli tedy v tabulce před námi. My více než měsíc nevyhráli a situace už byla před utkáním celkem kritická. Nastoupili jsme až na nemocného Ledvoně v plné síle a s jednoznačným cílem vyhrát. První poločas patřil hlavně Ostravici, už v 5. minutě nevyzrál na brankáře Mohyla ani Jedlička. V 15. minutě zahrává Stýskala přímý kop, brankář vyrazí míč jen na hlavu Mendreka, ale ten netrefuje. V 26. minutě s chutí hrající Kubásek vybídl Jedličku, ale tomu chyběly centimetry. Tutovku v 30. minutě spálil Kubásek, kdy centr Stýskaly propadl až na zadní tyč, ale brankář skvěle zasáhl. Poté střílí nad Jedlička a gól visel ve vzduchu. Klimkovice si směrem dopředu nevypracovaly skoro nic, jen jeden přímý kop lapil bezpečně Rusek a po jednom protiútoku hostující hráč netrefuje branku. Zasloužená branka Ostravice přichází v 38. minutě, Kubásek na pravé straně vybojoval míč, našel před vápnem Stýskalu a ten levačkou parádně trefuje. Poločas je tedy o jednu branku.

 

V předchozích zápasech jsme taky vedli, cíl byl tentkrát nepolevit a utkání dobojovat pro tolik potřebné tři body. První minuty ničemu nenasvědčovaly, ale bohužel Klimkovice po nákopu na pravou stranu a po našich chybách se dostávají až do vápna, Březina už jen hasil rozběhnutého hráče ve vápně a nabízenou penaltou je srovnáno na 1:1. To nás ale nezlomilo a konečně jsme dokázali to, co chybělo minulé dva týdny. Stýskala vybídl do úniku Jedličku, ten naservíroval míč na volného Kubáska a je to 2:1. O chvíli později má možnost v 73. minutě Stýskala přímého kopu a střela zapadla přesně k tyči. Konečný výsledek je zasloužený, šli jsme dneska více za výhrou. Poslední krok podzimní sezóny nás čeká ve Skotnici.

 

Názor diváka: Veliká úleva ale zasloužená výhra. Kluci za tím šli od prvních minut, nedělali jsme takové chyby směrem dozadu. Je to ale jen první krůček, spokojený budu jedině, pokud se podaří vyhrát i ve Skotnici.