Mosty si odvezly osm branek

04.06.2016 17:00

OSTRAVICE - MOSTY 8:1 (4:0)

Sestava: Vokal - Březina, Jucha, Janošec, Mendrek - M. Stonavský, Stýskala, O. Stonavský (73. Přasličák), Žižka (46. Velička) - Němec (78. Boháč), Kurečka (65. Žejdlík)

Branky: 3. a 69. Němec, 7. a 20. Kurečka, 48. a 64. Stýskala, 27. Mendrek, 83. Březina - hosté 74.

 

Tři kola před koncem OP je dávno rozhodnuto o postupujícím, ale na Ostravici to neznamená, že se zbylé zápasy vypustí. Naši formu odnesly debaklem Mosty, kdy se nám podařilo vstřelit osm branek. A to v sestavě ještě chyběli zkušení Rozkydal, Procházka i Platoš, dále oba Ledvoňové a distancovaný Pavelec. Naopak se po delší době do sestavy vrátili Žejdlík a Přasličák. Trenér Ostravice postavil mezi tyče nestárnoucího Vokala a naše brankářská jednička Boháč si závěrečných 10 minut zahrála na hrotu útoku. Útoku se dařilo, dvakrát se dokázal prosadit Kurečka i Němec. Skvělou jarní formu potvrdil dvěma góly špílmachr Stýskala a po jednom gólu si zapsali Mendrek a Březina, který se dotáhl na první místo soutěže o nejlepšího střelce týmu. Zatím mají s Adamem Platošem na kontě 14 přesných zásahů. Na soupeře, který byl ješte po podzimu na druhém místě, jsme od prvních minut doslova vletěli a už v 3. minutě otevíral skóre Němec. Poločas nakonec skončil 4:0 a bylo víceméně o osudu utkání již rozhodnuto. Další čtyři góly jsme si za pěkného počasí nechali pro diváky do druhé půle a hostě čestně vsítili branku v 74. minutě. Vítězstvím si muži Ostravice připisují výhru číslo 20 v této sezóně a dostali jsme se již na hranici 61 bodíků. V dalším kole hrajeme poslední utkání venku, jedeme do Návsí, které je momentálně na druhém místě. Na mini umělce to bude spíše o bojovnosti, než o fotbalových schopnostech.

 

Pár poznatků o zápase poskytl trenér Vojta Vranay:

Bylo to neskutečné utkání z hlediska radosti z fotbalu. Doslova si to každý užíval. Všichni chtěli hrát. Radost se dívat. A přitom se mi Mosty až tak špatné nezdály. Nám vycházelo vše. Dělali jsme si co chtěli. Až mám z toho obavy, aby nám nenapršelo do nosu. Nicméně zakončení, nejenom fotbal, musí být na úrovni - kluci si to zaslouží. Strašně se mi líbil - Břízka, Onder, Stejsky, vzadu si zahrál nestárnoucí Radim J. Je to dobré....