To byl parádní poločas!

04.05.2016 17:30

PÍSEK - OSTRAVICE 0:6 (0:0)

Sestava: Boháč - Pavelec, Jucha, Rozkydal, Ledvoň M. - M. Stonavský, Stýskala (80. Velička), O. Stonavský, Žižka (82. Kurečka) - Březina (71. Platoš), Mendrek (65. Němec)

Branky: 51. Stonavský O., 59. Březina, 68. Rozkydal, 79. Platoš, 81. a 83. Němec

 

Palkovice a prohra zapomenuta. Fotbalisté Ostravice ukázali okresu, že jsou na špici tabulky právem a vybojovali nesmírně důležité body na horké půdě v Písku, kde se jen tak nevyhrává. A to přátelé způsobem, že všechny branky padly až po přestávce! Návrat herní i výsledkové pohody neviděl nemocný trenér Vranay, ani absentující Procházka a Lukáš Ledvoň. Ale i tak přijela dobře naladěná Ostravice do Písku téměř kompletní. Na hrot bít se, jsme vyslali Mendreka a tento tah se ukázal jako správný a celý tým prostě makal na těžkém terénu za vydatného deště. Od prvních minut jsme na soupeře vletěli, tak jak jsme to měli udělat ve všech předchozích zápasech. V 7. minutě byl za obranu vyslán kapitán Stonavský, ale tváří tvář minul branku. Obrovská škoda, uvědomovali jsme si, že zde asi moc šancí tým nedostane. Avšak Písek překvapil pasivitou, po dvaceti minutách musel dvakrát střídat a Ostravice byla nadále aktivní. V 10. minutě obstřeluje Stýskala po rohu branku jen těsně vedle. Písek poprvé zahrozil v 16. minutě, po centru jejich hlavičku vytahuje Boháč na roh. Z něho přichází obrovská šance domácích, kde závar končí blokem samotného hráče domácích, kdy už míč mířil do sítě. Štěstí přeje připraveným a to dneska Ostravice byla! Fotbal se hrál jednoduše nahoru dolů, Písek měl nebezpečné hlavně rohy, ale obrana parádně odolávala. Po půl hodince se hra vyrovnala, my spoléhaji na rychlé brejky. Ovšem bojovný poločas branku nepřinesl a oba týmy jsou do kabin za bezbrankového stavu...

To, co se událo po přestávce asi historie píseckého areálu možná nikdy nepoznala. My si řekli, co hrát dál a hráči to splnili do puntíku. Bezchybný výkon s chutí dávat branky doslova zdemoloval domácí tým. Písek jen koukal, co s nimi provádíme a vše načala 51. minuta, kdy si Kuba Březina po rychlém autu všiml O. Stonavského, přehodil stopery a z hranice vápna symbolický náš kapitán otevírá skóre. Střela míříla přesně k pravé tyči. To Ostravici radostí i úlevou nakoplo k famóznímu fotbalu. V 55. minutě střílíme další branku, ale pro ofsajd nebyla uznána. To nás nerozhodilo, Pavelec zabojoval, vyvezl míč dopředu, viděl volného Březinu, který utíkal sám na brankáře a lobem ho přehazuje - 2:0! Jsme prostě lepším týmem. Navíc když novému realizačnímu týmu vyšly všechny střídání, tak další hráči měli možnost soupeře dorazit. Hned po třech minutách na hřišti trefuje Němec po rohu brankáře, tomu míč vypadl a Rozkydal doklepává do sítě - 3:0. O chvíli později se Němec ocitá pět metrů před brankářem sám, ale netrefuje branku, poté mu gól bere praporek pomezního. V těchto minutách soupeř rezignoval a Ostravice si prostě fotbal užívá. Do hry se dostává i Platoš a i ten po pár minutách na trávníku dává branku. Stýskala mu přihrál přesně před branku a pro našeho hráče už to nebyl problém. Závěr utkání patří i Němcovi, Velička, po minutě na hřišti, centruje před branku přesně na nohu našeho útočníka a je to už 5:0. A šestý gól dává Němec téměř po totožné akci. V závěru Boháč chytá střelu Písku a podtrhuje tento skvělý zápas. Ostravice po osmi letech vyhrává v Písku, ale způsobem, který si tady budou pamatovat hodně dlouho!!!

 

Názor diváka: Takový zápas jsme potřebovali, smáznout soupeře hodně góly, nabrat sebevědomí i pohodu. O to cennější je, že se to podařilo tady. Možná v to nikdo po sobotě nedoufal, ale tým od začátku hrál tak, jako v top formě na podzim. A to nám do dalších zápasů, kde se může už definitivně rozhodnout, velice pomůže. No a vyšlo mi také střídání, že... ;-)