Na úvod na východ

19.08.2012 17:00

BUKOVEC - OSTRAVICE 5:3 (1:1)

Sestava: Boháč - Pavelec, Rozkydal, Procházka, Blahuta (71. Šigut) - Žejdlík, Stonavský O., Přasličák, Gonda - Kowalík, Platoš

Branky: Platoš, Procházka, Rozkydal

 

Úvodní kolo vyslalo náš tým do nejvýchodnější obce OP Bukovce. Ostravice nastoupila v základní sestavě s třemi novými tvářemi oproti minulé sezóně, což byl přijemně překvapující počin, jelikož se v posledních letech tým moc výrazně neměnil. Naopak s různých důvodů chyběli stálice Stonavský M., Janošec, Kurečka a Poruba. Už od úvodnich minut byl vidět za úmorného vedra tvrdý boj o každý milimentr malého a nerovného hřiště, hosté se pokoušeli kombinovat a domácí, zvyklí na místní podmínky hráli jednoduše nakopávanými míčí za obranu. Šance nenechaly na sebe dlouho čekat, Bukovec hrozil hlavně z rohových situací, ale hned první ostravická velká šance skončila gólem, za obranou se ocitla nová útočná posila Adam Platoš a nedal domácímu golmanovi při samostatném úniku šanci. Po obdržené brance se domácí vzchopili k mírnému tlaku, ale ostravická obrana odolávala. Klíčový moment prvního poločasu přišel v okamžiku, kdy jsme zahrávali přímý kop na hranici šestnáctky, za ostrý zákrok na našeho střelce gólu Platoše. Ten musel být ošetřen a rozhodčí neukázal ani kartu. Procházka zahrál přímý kop jen do zdi, odražený míč Bukovec okamžitě vyslal za naší obranu a s trochou smůly končí míč v naší síti v době, kdy jsme hráli v desítí. Bohužel tohle nebyl první okamžik toho, kdy ze z naší šance či tlaku stalo přečíslení a inkasovaná branka. V prvním poločase ještě stojí za zmínku nebezpečná střela dalšího navrátilce Kowalíka, který jen těsne minul levou tyč domácí branky.

V druhém poločase chtěla jistě Ostravice urvat vítězství na svoji stranu, ale bohužel jednoduchá hra Bukovce s nakopnutými balóny za obranu nám dělala velké problémy a v krátkém okamžiku jsme inkasovali po přečíslení další dvě branky. Sil v 30 stupňovém vedru rychle ubývalo, jiskru naděje vykřesal Kowalík, který se šikovně dostal za obránce, ten ho fauloval a pískala se jasná penalta. Procházka se většinou při nich nemýlí, což jen potvrdil a bylo to 2:3. Času aspoň na remízu zbývalo ještě dostatek, ale veškeré naděje hned za okamžik při dalším protiútoku ukončil útočník Bukovce, když přesnou ranou zvýšil na 2:4. Což je určitě škoda, penalta nás měla vrátit zpět do zápasu, místo toho jsme velmi brzy inkasovali. Do konce utkání přidali oba týmy ještě po jednom gólu, za nás se trefil Rozkydal, což stanovilo konečný výsledek na 3:5.

Názor fanouška: V Bukovci je to vždy těžké, trenér Vranay vyžaduje po svém týmu kombinační hru po zemi v neustálém pohybu, což na takovém hřišti nelze. Tým se vhodně doplnil o kvalitní hráče, což mne příjemně překvapilo a nezbývá než doufat, že svou pravou sílu ukáže v následujícím utkání.