Ostravice vyválčila tři body

30.03.2019 15:30

VEŘOVICE - OSTRAVICE 1:2 (0:1)

Sestava: Blažek - Pavelec, Jucha, Jandek, Němec - Šigut (90. M. Ledvoň), Platoš (86, Janošec), O. Stonavský, Přasličák (46. Slivoník), L. Ledvoň - Kurečka (70. Dušík)

Branky: 3. Němec, 62. Kurečka - domácí 73.

Červená karta: 65. Blažek

 

Je doslova neuvěřitelné, jak se tým během jednoho týdne proměnil a naplno ukázal svoji vnitřní sílu. A na to by si tady před zápasem nikdo nevsadil ani náhodou. Po matném výkonu proti Skotnici jela Ostravice do Veřovic, na které prostě umíme. (Třetí výhra z čtyř vzájemných utkání). Navíc jsme museli těžce skládat tým, neboť chyběla hned pětice hráčů základní sestavy. Brankář Boháč si užil svatební den, Stýskala nemohl hrát naposled kvůli kartě, chyběli i Mendrek, Horňák i nemocný M. Stonavský. A k tomu chyběl i hlavní trenér Vranay. Takže jsme do boje museli vyslat i Janošce, který nás v 42 letech doplnil. Na lavičku usedl po nemoci se vracející Dušík a stále zraněný M. Ledvoň, kterého trápí potíže s kolenem. Útočník Němec šel na levého obránce, útočník Platoš vystužil střed zálohy. A celá tato kombinace zafungovala naprosto skvěle a domácí jsme porazili. Ale nerodilo se to lehce. Začátek patřil Ostravici, hned v 3. minutě kopeme roh a Němec si vyskočil přesně a hlavou posílá hosty do vedení. Skvěle jsme plnili taktické pokyny a celý tým toho moc v prvním poločase Veřovicím nedovolil. Hra se spíš přelívala mezi vápny a domácí se do jedné šance dostali v 30. minutě, ale jejich branka je neuznána pro ofsajd. Těsně před tím mohl vedení navýšit Kurečka, ale jeho střela byla zblokována. V 35. minutě se do úniku dostal O. Stonavský, ale míč těsně míjí branku. A když v 44. minutě proletěl nebezpečný centr vápnem a nikdo z Veřovic naštěstí netrefil, tak jsme mohli po bojovném výkonu jít do kabin za nadějného stavu...

 

Do druhého poločasu nenastoupil už Přasličák, spěchající na svatbu našeho brankáře, a tak dostal šanci do středu zálohy Slivoník. Veřovice nás zatlačily na naší polovinu, ale celá obrana fungovala na jedničku. No a v 62. minutě přišel moment Kurečky, který se dokázal uvolnit před obránce a střelou levačkou nedává brankáři šanci. Vedeme už 2:0 a Veřovice musejí dohánět. Bohužel v 65. minutě jdeme jako tým do deseti. Mladík Blažek neodhadl centr za obranu, mimo vápno fauloval hráče Veřovic a následuje červená karta. Do branky musel záložník Ledvoň, který kdysi v žákách chytal. S tímto úkolem se ale vypořádal parádně a předvedl několik zákroků. Domácí přece jenom snižují v 73. minutě a je zaděláno na drama. My ovšem dneska nechali na hřišti všechny své síly a bojovnosti se podařilo urvat nesmírně důležité tři body. Respekt pánové po tom všem!

 

Názor diváka: Byl jsem jen poločas, ale i tak to stálo za to. Něco jsme si před utkáním řekli a kluci do plnili do puntíku. Ukázali všem, co tu dneska nebyli, že to jde a tyto body mají opravdu cenu zlata... Navíc nám to může pomoci do dalších utkání a můžeme se těšit na sobotu, kdy přijede první tým tabulky ze Starého Jičína.