Memoriál Jaroslava Rozkydala

11.10.2014 13:00

V sobotu 11.10.2014 se za krásného slunečného počasí  odehrál na Ostravickém hřišti 4. ročník Memoriálu Jaroslava Rozkydala, bývalého dlouholetého předsedy místního fotbalového oddílu. Tradiční sestava čtyř týmů, starých gard Ostravice, Frýdlantu a Frýdku-Místku a týmu rodiny Rozkydalů, byla rozlosována do semifinálových dvojic.

4. místo - Ostravice

V prvním zápase na sebe narazily týmy Frýdlantu a Frýdku-Místku, který byl složen z frýdecko-místeckých hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Sokola Ostravice. Ve vyrovnaném zápase byli střelecky efektivnější frýdecko-místečtí a po brankách Rašky, Cebuly a Šafnera zvítězili 3:1, když za Frýdlant skóroval Kubačák. Ve druhém semifinále proti sobě nastoupily týmy Rozkydalů a Ostravice. Těsné vítězství Rozkydalů 2:1 zařídili brankami Přecechtěl a Janošec, za Ostravici se trefil Král. Poražení semifinalisté si to pak rozdali v utkání o 3 a 4 místo. To pro sebe, díky hattricku Žáčika, získali fotbalisté z Frýdlantu poměrem 3:0.

3. místo - Frýdlant

Ve finále na sebe narazili vítězové předešlých ročníků, když tým Rozkydalů zvítězil v prvním ročníku a Frýdek-Místek opanoval další dva. V samotném utkání pak rozhodla větší zkušenost a fotbalovost frýdecko-místeckých borců, v čele s již 65-ti letým, ale přesto nestárnoucím Jirkou Fabíkem, a po brankách Šafnera, Cebuly a Nytry zvítězili 3:1, když za Rozkydaly korigoval pouze Janošec.

2. místo - Rozkydal Team

Poděkování za krásný turnaj, který byl důstojnou vzpomínkou na Jaroslava Rozkydala, patří hlavně pořadatelům, v čele s manžely Vrbovými a rovněž Vojtěchu Vranayovi, který s přehledem odřídil z pozice rozhodčího celý turnaj. Poděkování patří i sponzorům – obci Ostravice, restauraci U Tkáčů, Slávce Školové a TJ Sokolu Ostravice.

1. místo - Frýdek-Místek

 

Autor článku: Kamil Raška - bývalý hráč i trenér Sokola Ostravice a účastník memoriálu