Memoriál Jaroslava Rozkydala 2018

22.09.2018 14:00

Sobotní odpoledne 22. září 2018 patřilo všem současným i minulým hvězdám TJ Sokol Ostravice a uskutečnil se na našem pažitu 7. ročník Memoriálu Jaroslava Rozkydala. Tedy tradiční počest našeho bývalého člena a dlouholetého předsedy. Tradičně se sešla čtveřice týmů.

 

Loňské vítězství obhajovali domácí Rozkydal tým, který letos sestavil opravdu silný mančaft, který ve výsledku neměl opět konkurenci. Dále se připojil tým Ostravice, složený s veteránů i současných hráčů TJ Sokol, sjeli se zde borci z Frýdlantu a nakonec složili tým i bývalí hráči Ostravice pocházející z Frýdku Místku, kteří několik let minulých tomuto turnaji kralovali. Po dohodě se hrálo 6+1 a dvakrát patnáct minut na hřišti menších rozměrů a na menší branky.

 

Po losu bylo jasné, že v prvním semifinálovém utkání proti sobě nastoupí oba domácí celky, tudíž Rozkydal tým a borci z Ostravice. Na první branku jsme nečekali dlouho a padla do sítě favorita utkání, střelu z dálky tečoval jeden z hráčů a Ostravice brzy vedla 1:0. Ovšem hráči Rozkydal týmu přidali na tempu a do poločasu otočili zápas do stavu 2:1. V druhém poločase vedení navýšili a nakonec se radovali celkem s přehledem z výhry 4:2. Poté nastoupila druhá semifinálová dvojice. Frýdlant proti Frýdku. Velice vyrovnaný zápas bez velikých šancí skončil poločasovou remízou bez branek. Z kraje druhé půle se dostali hráči Frýdlantu do vedení. Poté Frýdek zatlačil svého soupeře na jeho polovinu se snahou utkání aspoň srovnat na penaltový rozstřel, ale pevná defenzíva Frýdlantu odolala a tak se Frýdlant, možná pro někoho překvapivě, dostal do finále turnaje.

4. místo - Ostravice

Nastalo utkání o třetí místo, které je vždy napínavé, jelikož nikdo nechce skončit na turnaji poslední. Ostravice se zde utkala s týmem Frýdku Místku, který svého soupeře nešetřil a brzo se ujal dvoubrankového vedení. Ostravice těsně před přestávkou snížila a tak skončil poločas 2:1 pro Frýdek. V druhém poločase se na hřišti spustil doslova brankostroj a diváci viděli krásné branky a utkání plné zvratů. Ostravice zápas otočila a vedla 3:2. Frýdek stihl vyrovnat a poté se ujal vedení 4:3. Domácí borci to ale nevzdali a těsně před koncem utkání otočili na 5:4. Asi se už viděli na stupních vítězů, ale zkušený Frýdek trestá každou chybu a stihl vyrovnat na konečných 5:5. O vítězi museli rozhodnout pokutové kopy a kvalita hlavně v brance byla na hráčích Frýdku. David Vokal, který ještě v prvním letošním kole chytal za místní TJ Sokol ostrý zápas, chytil tři penalty a Frýdek se tedy po výsledku 3:1 na pokutové kopy radoval z třetího místa.

3. místo - Frýdek Místek

Očekávané finále nabídlo divákům až moc hladký průběh. Rozkydal tým od úvodních minut potvrdil roli favorita a hned do poločasu to bylo pro něj 3:0. Poté už to byla spíš exhibice, hráči Frýdlantu moc šancí neměli a utkání nakonec skončilo jednoznačně 5:1. Rozkydal tým tedy obhájil loňské prvenství a zcela po právu se radoval z prvního místa. Ve výsledku ale nebylo hlavní, kdo a jak skončil, ale to, že jsme se zase po roce sešli, pokecali na hrišťi i mimo něj a po zápase si užili zábavu až do večerních hodin. Všem hráčům turnaje patří velky dík za účast, TJ Sokol Ostravice děkujeme za organizaci celé akce a budeme se těšit zase za rok na podzim!

2. místo - Frýdlant

Semifinále:

Rozkydal tým - Ostravice 4:2 (2:1)

Frýdlant - Frýdek Místek 1:0 (0:0)

 

O třetí místo:

Frýdek Místek - Ostravice 5:5 (2:1) - penalty 3:1

 

Finále:

Rozkydal tým - Frýdlant 5:1 (3:0)

1. místo - Rozkydal tým