Memoriál Jaroslava Rozkydala 2020

12.09.2020 14:00

V krásném letním odpoledni proběhl v sobotu 12. září již jubilejní 10. ročník memoriálu Jaroslava Rozkydala. Letošní rok byl specifický v tom, že jsme strašně rádi, že takový turnaj se mohl vůbec uskutečnit a ve zdraví se tu tentokrát sešly tři týmy. Stejně jako loni vyhráli fotbalisté z Frýdku Místku.

 

Domácí Ostravice měla letos problémy se sestavením týmu, a tak se zbylí členové rozhodili do tří výběrů a my mohli sledovat tabulkovým systémem každý s každým Rozkydal tým, Frýdlant a Frýdek Místek. Ti obhajovali loňské vítězství a letos nenechali nic náhodě, jelikož sestavili opravdu silný mančaft. Před startem prvního utkání proběhlo krátké rozlosování, rozcvička a za účasti rozhodčího Rybáře mohl tento turnaj odstartovat. Hrálo se po domluvě 7+1 na zmenšené hřiště a ti co mohli, střídali hokejovým systémem. Trofej pro vítěze byl klasický putovní pohár a každý na památku dostal také pohárek.

O tyto krásné poháry se letos hrálo

V prvním utkání se střetl domácí Rozkydal tým a kolegové z Frýdlantu. Ti měli na lavičce dva náhradníky, zato Rozkydal tým nestřídal nikoho, sešlo se jim pár omluvenek a v konečném součtu se pak ukázalo, že přece jenom jim ty síly chyběly. Ovšem start do turnaje se jim povedl, po krásné akci skóruje Janošec a poločas tak končí jednobrankovým vedením Rozkydalů. Když v druhém poločase navyšuje na 2:0 opět Janošec, nikdo už by si na Frýdlant asi nevsadil. Závěrečná pětiminutovka ale vyšla Frýdlantu skvěle. Dvěma góly srovnali na 2:2. O bonusový bodík se oba týmy utkaly v penaltovém rozstřelu, kdy až do třetí série střelci nezaváhali. V úplně poslední penaltě ale selhal Jarda Rozkydal mladší a tak si nakonec Frýdlant připsal do tabulky bod navíc po penaltách.

3. místo - Rozkydal tým

Poražení z prvního utkání po krátkém vydechnutí nastoupili k druhému zápasu a to proti favoritovi turnaje z Frýdku. Ti měli na střídačce dokonce tři náhradníky a bylo to znát. Od úvodních minut na Rozkydal tým vletěli a brzo to bylo už 3:0 pro Frýdek. Do konce poločasu ale domácí snížili a nechali si tak do druhé části nějakou naději. Ovšem Frýdek navýšil po přestávce na 4:1 a jeho konečnou výhru jen domácí Janošec upravil na 4:2. Pro Rozkydal tým to tedy znamenalo druhou porážku a jistotu, že v turnaji obsadí třetí místo. Což pro tento tým s každoroční ambicí vyhrát je neúspěch a určitě to příští rok budou chtít napravit. :-)

2. místo - Frýdlant

Závěrečné utkání přineslo tedy souboj o první místo v tabulce a o výhru v letošním turnaji. oba týmy takticky spíše vyčkávaly a byl to spíš boj na hřišti a moc pohledných okamžiků jsme v utkání neviděli. Poločas tedy skončil bez branek a stále to bylo velice otevřené. A když Frýdlant nedal jednu solidní příležitost, trestal zkušený Frýdek. Pár přihrávek po zemi a Procházka uklízí do prázdné branky. A tento gól nakonec rozhodl o konečném výsledku i pořadí v turnaji. Frýdek Místek dokázal obhájit loňské vítězství, na Frýdlant pak čekal stříbrný pohárek..

 

Tabulka turnaje:

1. Frýdek Místek, skóre 5:2, 6 bodů

2. Frýdlant, skóre 2:3, 2 body

3. Rozkydal, skóre 4:6, 1 bod

 

Děkujeme všem hráčům organizátorům za skvělé fotbalové odpoledne i večer a budeme se těšit opět za rok!

1. místo Frýdek Místek