Startujeme druhý rok v 1.B

11.08.2017 10:00

Letní pauza a příprava na novou sezónu utekla fotbalistům Ostravice jako voda. Po prvním roce v 1.B třídě, kdy jsme si odehráli parádní zápasy a neměli jsme vůbec starosti s udržením, je tu sezóna druhá, která bude určitě těžší a už nebudeme za nováčka. V článku si shrneme průběh přípravy, jak dopadly přípravné zápasy, představíme si změny v kádru a posily týmu a trochu si popíšeme nové týmy ve skupině D, kterou jsme obhájili a budeme ji tedy hrát opět hlavně s týmy z okresu Nový Jičín.

 

Svěřenci trenéra Vranaye se poprvé sešli na trénink v úterý 18. července. Čekal je tedy necelý měsíc trénování doplněný o dva přípravné zápasy. Už v této době jsme věděli své datum prvního ostrého utkání a že soupeřem bude nováček z Pustějova. Co se týká kádru, tak skončil jen Kováč a tým se razantně doplnil mládím na všech postech. Vznikla tedy konkurence, tím se zvýší kvalita i početnost hráčů na tréninzích a snad to přinese své úspěchy. První přípravný zápas jsme sehráli v úterý 25. července, kdy jsme si na domácí hřiště pozvali na rozehrání mladší dorost Frýdku a zvítězili jsme hokejově 6:4. V sobotu 29. července nás čekal celek Raškovic a opět doma jsme odehráli vyrovnanou partii ale o jednu branku byl úspěšnější soupeř a porazil nás 3:2. V té době jsme intenzivně jednali o posílení kádru a nakonec se úspěšně snad do konce týdne dotáhnou všechny plánované přestupy.

 

Ostravice - FM U17 6:4 (3:2) - 3x Stýskala, Dušík, Sloboda, Březina

Ostravice - Raškovice 2:3 - Sloboda, Žižka

 

Představení nových hráčů:

Dušík Martin - na podzim teprve devatenáctiletý mladík je odchovancem Frýdlantu. V jejich dorostu byl kapitánem, loni na podzim nakoukl už do týmu mužů a na jaře si zkusil dorosteneckou divizi ve Frenštátě. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si na Ostravici povede a jeho post by měl být hlavně v záloze.

 

Sloboda Lukáš - celou svou kariéru hrál za Bašku a jistě si jej pamatujete, když hráli proti nám v přeboru. vyniká svou rychlostí i menší postavou a budeme na něj hlavně vsázet v útoku. V přípravě se dokázal prosadit v každém zápase. Je mu dvacet tři let a asi se k němu hodí přezdívka "anděl"

 

Horňák Tomáš - také k nám přišel z okresu z týmu Bašky. Na podzim pětadvacetiletý hráč je univerzálním typem krajního kráče a je mu jedno, v které části hřiště nastoupí. Původním klubem, jehož je odchovanec je Lískovec.

 

Jandek Václav - velký talent ostravického fotbalu, který svůj dorostenecký věk prožil ve Frýdku Místku a pak dva roky v mužské kategorii kopal divizi ve Frýdlantě. Na podzim se vrací k nám na Ostravici a bude velkou posilou a to je mu nyní jen dvacet let.

 

Zajac Jakub - šikovný hráč, kterému bude na podzim dvacet jedna let je odchovancem Frýdlantu. V mužské kategorii si zkusil kraj za Raškovice a loni nastupoval za béčko Frýdlantu.

 

Faldyna Lukáš, Kuboš Michal - odchovanci Ostravice, kteří jsou ještě v dorosteneckém věku byli staženi z dorostu v Čeladné a uvidíme, zda se už letos zapojí do tréninkového či zápasového procesu mužů. Určitě by jim to pomohlo do další sezóny.

 

Velička Petr - nám dobře známý hráč, který s námi vykopal postup do 1.B třídy, natož ale na vlastní žádost odešel na rok do Bašky, kde bojoval jen o udržení soutěže. Může své zkušenosti v třiceti šesti letech ještě prodat, ale hlavně je to týmový hráč a dobrý člověk do kabiny. (v době uzávěrky článku nebyl ale přestup v systému uzavřen)

 

Schmidt Marek - odchovanec z Metylovic byl u nás na zkoušku už v zimní pauze, ale tehdy se jeho přestup nestihl vyřídit. Nyní se o jeho získání snažíme znova a ve svých dvaceti jedna letech by u nás mohl fotbalově ještě vyrůst. (v době uzávěrky článku nebyl ale přestup v systému uzavřen)

 

Představení nových týmu v soutěži:

Po loňském ročníku postoupl Jistebník a sestoupily Kateřinice a Kozlovice. Tyto týmy tedy letos neuvidíme. Místo nich se ale objevili zajímaví nováčci a navíc to asi budou daleko těžší soupeři. Proto to vypadá na kvalitnější ročník než v minulé sezóně.

 

Veřovice - možná největší favorit soutěže, který po mnoha letech sestoupil z 1.A do 1.B třídy. Bude tedy usilovat o postup zpět. V krásném novém areálu pod Javorníkem se tedy máme na co těšit, rekonstrukce byla dokončena letos na jaře. Zviditelňuje je i ženský tým, který ve Veřovicích sklízí úspěchy i ohlasy.

 

Pustějov - náš první soupeř a velká neznámá. Tým kousek od Studénky vznikl teprve v roce 2005, stihl tedy 3x postoupit a letos je máme v kraji. Určitě budou nevyzpytatelným soupeřem pro všechny.

 

Hukvaldy - poslední roky to mají velice zajímavé. 3x postup z okresu do kraje, v prvních dvou případech po roce hned spadli. Letos určitě toto neplánují. Známe se dobře z bojů v okrese, letos kádr posílili, přišel k nim i trenér Blahuta z Palkovic a tudíž budou na oči všem. Uvidíme, jak se jim bude dařit, čekají nás hned v třetím kole a jsme rádi, že se s nimi opět potkáme.

 

Zveme diváky na celý tento ročník, bez jejichž podpory by to nešlo. Ostravice začíná 2x venku a až poslední srpnový víkend se představíme doma. Jak sami vidíte, zvýšila se konkurence v týmu o dravé mládí a uvidíme, jak to bude fungovat. Někdy to chce čas, až si tým sedne. Bude to jistě zajímavý rok, nenechte si ho ujít!