Jaký bude nový ročník?

10.08.2013 12:00

V sobotu 17. srpna začíná po krátké letní přípravě nový ročník Okresního přeboru mužů. Tím, že minulá sezóna skončila prakticky až poslední červnový den (na jaře přeloženo pár kol kvůli sněhu), měly všechny týmy opravdu pár týdnů na regeneraci a nabráni nových sil do nové sezóny. Jaká tato sezóna bude z pohledu hráčů Ostravice? Naváže tým na povedené výsledky? A jaké je vlastně složení a ambice všech mužstev v novém ročníku se pokusíme proprat v následujícím článku.

Určitý unikát získala nová sezóna OP prakticky okamžitě po skončení minulé sezóny. Boj o postup se měnil v postupném nečekaném navyšování postupujících mužstev, až z toho vznikla situace, že Písek, Hukvaldy i třetí Václavovice postoupily do krajských soutěží. Opravdu unikátní situace. Další kuriozita nastala v okamžiku, kdo měl tyto týmy + poslední a padající Oldřichovice nahradit. Z vyšší soutěže nakonec nikdo nespadl, tudíž se hned čtyři týmy z okresní soutěže radovaly z postupu - Nošovice, Dobrá "B", Janovice a Chlebovice. Taková výměna mužstev za jeden ročník OP tady snad nikdy nebyla. Z našeho pohledu kvality hřišť a vzdálenosti k novým soupeřům je určitě tato výměna velmi vítaná.

Ostravice v minulé sezóně praktikovala kombinační hru po zemi, což bylo líbivé nejen pro oka diváka, ale získalo si to respekt u soupeřů a s tím přišly i výsledky. Doufáme tedy, že i v nové sezóně se bude na tyto výkony navazovat. Kádr neprošel výraznými změnami, tým je složen jak ze zkušených hráčů tak z technických hráčů střední generace a podařilo se udržet na hostování nejlepšího střelce minulé sezóny Adama Platoše. V týmu chybí generace mladších hráčů, ale to vzhledem k chybějícímu týmu dorostu je zatím takřka nemožná záležitost. I přesto všechno jsou hráči spolu už dostatečně dlouho a sehranost společně s kvalitní prací trenéra by měla přinášet nejen výsledky, ale hlavně fotbal, který bude bavit hráče i diváky. Záležet bude ostatně jako každý rok na startu do soutěže, kdy ale hrajeme hned v prvních kolech se všemi nováčky a od nich nikdy nevíte co čekat.

Troufneme se odhadnout, že letošní ročník by mohl být velice vyrovnaný. Na první pohled zde není nikdo, kdo by svou kvalitou měl hned převyšovat ostatní, to samé platí v opačném případě boje o záchranu. Všichni čtyři nováčci budou těžit ze své euforie v nové soutěži, týmy, kterým se na jaře dařilo, budou chtít ve svých výkonech pokračovat a týmy, které se zachránily na poslední chvíli budou chtít na nepovedenou sezónu zapomenou a nahradit ji lepšími výsledky. Proto skutečně odhadnou jak bude podzim probíhat, úvodní tři srpnová kola ale jistě napoví, jak kdo na tom je.

Ostravice hostí v úvodním kole nováčka Janovice, které ještě dva roky zpět hrály krajský přebor, ale poté je čekal strmý pád až do nejnizší soutěže. V druhém kole hostíme opět doma Palkovice, které na jaře vyhrály 11 zápasů a měly neskutečnou formu. Tudíž nečeká nás lehký vstup do soutěže. Zveme tedy všechny na začátek nové sezóny a doufáme, že tým bude celý ročník podporován fanoušky nejenom na domácím hřišti, ale i na hřištích soupeřů.