Ohlédnutí za průběhem OP

03.10.2012 10:00

OP po odehraných 7 kolech

Podzimní část sezóny se nám přehoupla do své druhé poloviny, a proto při pohledu na tabulku se nám rýsují některé fakta a poznatky.

Začněme nejprve u našeho týmu. 13 získaných bodů a průběžné dělené třetí místo v tabulce může vnést spokojenost, ale je jasné, že bodů mělo být daleko více. Už jen prohra v Oldřichovicích (13.) je ostudná, jelikož ty s ostatními soupeři prohrály, jen s námi naplno bodovaly. Prohra v Bukovci (6.) byla více méně zasloužená našimi velkými chybami v obraně. Avšak s tímto soupeřem se musí letos počítat, vede si nad očekávání dobře. Remíza s nováčkem ze Smilovic (11.) byla nakonec zachráněna v posledních sekundách zápasu a tento tým se jeví zřejmě jako nejfotbalovější nováček letošního ročníku OP.  Povedenou sérií domácí neporazitelnosti jsme získali všechny body postupně nad Nebory (5.), Baškou (12.) a Lískovcem B (9.). A konečně jsme zvítězili i venku, v posledním kole ve Frýdlantě (14.). Co nás učitě těší je střelecká úspěšnost týmu. 22 střelených gólů v 7 zápasech je určitě solidní počin, ale šancí si zápas co zápas vytvoříme nespočetně. Horší je naše obranná činnost, zvlášť v posledních kolech se nám nedařilo a 16 inkasovaných branek je bohužel moc. V rámca slušnosti jsme do derby s Frýdlantem měli jen 3 žluté karty, což je unikátní, bohužel červená karta v posledním utkání trochu kazí dojem. V druhé půlce podzimní části nás čekají 4 zápasy doma (Metylovice, Hukvaldy, Písek, Palkovice) a 2 venku (Václavovice, Řepiště). Dle postavení soupeřů v tabulce nás rozhodně nečeká už nic lehkého, přesto doufáme, že náš bodový účet navýšíme se stanoveným cílem aspoň těch 24 bodů dohromady.

Z pohledu na soupeře je letos suverénní tým Hukvaldy. Doposud neprohrály, před zápasem s námi hrajou obě utkání doma, takže si myslím, že 20. října přijedou k nám stále bez ztráty bodu. Je třeba si dát pozor hlavně na jejich útočné duo. Mužstva Písku a Nebor stále těží s dobré jarní formy minulého ročníku, Václavovice mírně pozměnily kádr a je to znát, Bukovec se překvapivě zatím drží v horní polovině tabulky, Metylovice a Palkovice poračují v průměrných výkonech a bojují jen o střed tabulky a Řepiště oproti loňsku výrazně herně kleslo. Tým Bašky je asi největší překvapení podzimní části. Nedaří se jim v posledních kolech takřka nic. Omlazený tým Frýdlantu zatím zřejmě doplácí na výrazné změny v kádru, ale myslím, že se do konce podzimu z poslední příčky zvednou. Na závěr pár slov k nováčkům soutěže. Oldřichovice po sestupu z 1.B neoslňují ani v OP a budou to mít velice těžké. Smilovice B se jeví jako nebezpečný tým, který dokáže potrápit každého a Lískovec B je především opřen o výkony zkušených hráčů, kteří hrají již spíše pro radost než pro výsledek.