Ostravice - Lískovec "B"

05.10.2013 15:30

Zápas na Ostravici rozhodl smolný brzký gól

Utkání se suverénním lídrem celé soutěže začíná pro náš tým výborně. Ve 4. minutě pálí z volného přmého kopu Hlavatík, ale gólman Boháč míč vyráží na rohový kop. Domácí odpovídají o dvě minuty později na krátko rozehraným rohovým kopem, kdy Stonavský střílí, jeho střela však letí hodně špatným směrem, naneštěstí pro Lískovec, míč trefuje Přasličák, od něhož míč letí nechytatelně do sítě. Sám střelec ještě asi v této chvíli neví jak branku vstřelil. Poté se v dobré pozici ocitá Stýskala a z hranice vápna pálí na bližší šibenici, avšak Mojžíšek robinzonádou míč vytahuje na rohový kop. Ve 25. minutě jsou to opět domácí, kdo hrozí. Rohový kop Stýskaly, zakončuje Přasličák jen do vnější strany tyče. Ostravičtí se nadále snaží dominovat v utkání, ale jejich příležitosti nepřihcázejí. O všem napovídají trenérovy pokyny: "Bago, Bago, jedna, jedna", o což se domácí snaží u středového kurhu. Lískovečtí fotbalisté se spolehají na rychlé protiútoky, ke kterým je však nepouští pozorná obrana. Nejvetší šanci první půle má v 38. minutě Brantal, kdy rohový kop Héla letí až za všechny hráče na osamoceného Brantala, který v akrobatické pozici trefuje míč přesně na bránu, ale Rozkydal na brankové čáře míč hlavičkuje pryč. Poločas končí za stavu 1:0.

Ve druhé půli Lískovec nastupuje s podobnou taktikou a domácí začínají znervózňovat. Ví, že jediný gól do vlastní sítě může utkání velmi zdramatizovat. I tak stále neopouštějí svůj styl "Bago, bago". Dobrou šanci má v 49. minutě střídající Mendrek, ale jeho přihrávka pod sebe končí na kopačkách lískoveckých fotbalistů. Největší šanci Lískovce má v 59. minutě Hél, kdy jej parádní křižnou přihrávkou za obranu nachází Brantal, lískovecký zkušený fotbalista ale šanci neproměňuje a trefuje jen gólmana Boháče. Domácí se nadále snaží o další branku, ale obrana Lískovce nedovoluje branku ohrozit. Dobrou šanci má v 72. minutě Stýskala, ale jeho ránu z hranice penaltového puntíku blokuje Konečný na roh. Poté se na Mojžíška řítí osamocený Tengler, ale ten ve snaze přehodit gólmana Lískovce, mu míč pouze odevzdává do rukou. Poté přichází pasáž Lískovce, kdy následuje série rohových kopů, bohužel ani jeden za zády gólmana Boháče nekončí. V posledních minutách ještě mohou zvýšit domácí, ale Mojžíšek střílený centr z levé strany blokuje a o zbytek práce se stará obrana Lískovce. Utkání tak končí výsledkem 1:0, ale hráči Lískovce se rozhodně nemají za co stydět. Trenéři Hill s Melárem se shodli: "Všichni hráči si plnili dané pokyny a hráli přesně jak jsem po nich chtěli. Je jen škoda, že nám tam nepadla branka. Mohli jsme odsud odjíždět alespoň s bodem.".

Utkáním s Ostravicí naši fotalisté ukončili sérii utkání se soupeři z čela tabulky. V příštím utkání nastoupí Lískovec doma v sobotu 12.10. od 15:30 hodin proti celku TJ Sokol Dobrá "B". Předzápas obstará souboj dorostenců proti Janovicím. Utkání mladíků začíná v 13:00.

Tělovýchovná jednota Sokol Ostravice 1:0 (1:0) FK Real Lískovec "B"

Branka: 6. Přasličák (Stonavský O.)

Sestava Lískovec: Mojžíšek D. - Rek (46. Lehnert), Konečný, Musil, Kaloč D. - Juroška, Mojžíšek L., Hlavatík "K", Hél - Kaňok (74. Beňovský), Brantal (78. Peřina)

ŽK: 32. Stýskala - 80. Mojžíšek L., 84. Hél

bez ČK

Rozhodčí: Matuška - Řehák, Vyvial