Jediná branka padla v závěru

26.08.2017 17:00

OSTRAVICE - HUKVALDY 1:0 (0:0)

Sestava: Boháč - Pavelec, Jucha. M. Ledvoň - Zajac (46. Dušík), Přasličák, Stýskala, Jandek, (33. Sloboda), Horňák - Platoš, Mendrek

Branky: 84. Sloboda

 

První domácí utkání sezóny odehráli fotbalisté Ostravice v okresním derby s Hukvaldy. Ty se opět po roční pauze objevily v 1.B třídě a tak nás čekal souboj s druhým nováčkem soutěže. Hukvaldy na sezónu vyzbrojily kádr, na lavičku dostaly trenéra Blahutu, kterého známe z Palkovic a tak nás nečekalo nic jednoduchého. Soupeř řešil problémy se sestavou, ale to my také. Protože i dneska nám chyběli klíčoví bratři Stonavští, stoper Rozkydal, stále zraněný Lukáš Ledvoň, a také útočníci Němec s Kurečkou. Buďme rádi za široký kádr, do hry se zapojili mladí nováčci Zajac s Dušíkem a nevedli si vůbec špatně. Opět se nám v průběhu zápasu zranil Jandek, kterého nahradil Sloboda a právě tento rychlý hráč utkání v 84. minutě jedinou brankou zápas rozhodl. Stýskala vystihl hrubku obrany hostí a pohotově našel Slobodu, který si s touto šancí poradil na jedničku.

 

Více si můžete přečíst na webu soupeře, jelikož jsem se tentokrát utkání nezúčastni. 

https://martinblahuta8.webnode.cz/news/a3-kolo-1-b-ostravice-hukvaldy-1-0-0-0/

 

Názor diváka: Na dálku mne Ostravice potěšila při sobotním večeru. Porazili jsme i druhého nováčka a máme z prvních 3 zápasů (z toho jeden byl s jasným favoritem na postup Fulnekem) pěkných šest bodíků. Musíme s tím být spokojeni, a navíc jsme všechny tyto utkání, z různých důvodů absencí, rozložili snad na všechny hráče v dvaceti členném kádru.

 

TJ SOKOL OSTRAVICE – TJ SOKOL HUKVALDY 1:0 (0:0)

Frýdecko-místecké derby si nenechalo ujít něco přes 200 diváků a oba týmy do utkání nastoupily s řadou absencí. V první půli měli více možností ke skórování hosté, ale Vicher mířil hlavou těsně vedle a aktivní Chamrád pak nepotrestal zaváhání Boháče. Po dvaceti minutách musely Hukvaldy řešit další oslabení, když přišlo nešťastné zranění střelce Galuse. Hosté pak nic nevytěžili ani z několika brejků a když byl brankář nováčka Kavka téměř bez práce, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Hostující výběr trenéra Blahuty pak po změně stran posílil ofenzivu, když se kapitán Ermis přesunul ze stopera na hrot útoku. Do vedení pak mohla jít Ostravice, ale Platoš ztroskotal na Kavkovi. Remízový duel nakonec rozsekla 84. minuta, ve které Hubeňákovu malou domů vystihl Stýskala, jenž vybídl ke skórování střídajícího Slobodu, jenž svému týmu zajistil druhé vítězství v sezoně. „Utkání jsme zvládli skvěle takticky. Jsem přesvědčen, že kdyby se nezranil Galus, tak jsme vyhráli. I přes porážku chci klukům poděkovat za zodpovědný výkon, který ocenili i naši fandové. Pokud přistoupíme k dalšímu zápasu stejně, nejsme bez šance ani proti Fulneku. Marodka se se sice rozrůstá, ale musíme bojovat a výsledky určitě přijdou,“ věří šéf hukvaldské lavičky Martin Blahuta.

Branka: 84. Sloboda. Rozhodčí: Szwed – Wawrzyk, Bebenek.
Zdroj: https://novojicinsky.denik.cz/fotbal_region/souhrn-i-b-tridy-sk-d-stoprocentni-zustavaji-uz-pouze-fulnek-a-verovice-20170830.html