Mořkov poražen a na podzim čtvrtí

05.11.2019 17:39

OSTRAVICE - MOŘKOV 4:1 (1:0)

Sestava: Boháč - L. Ledvoň, Jucha, Jandek (46. Mendrek), M. Ledvoň - Pavelec, M. Stonavský, Stýskala, O. Stonavský, Jedlička (71. Platoš) - Kubásek

Branky: 25. Kubásek, 65., 72. a 90. Stýskala - 52. hosté

 

Poslední utkání podzimu a Ostravice hostila již v osmém domácím utkání této sezóny Mořkov. Chtěli jsme se rozloučit s diváky vítězně, stanovit nový rekord v počtu získaných podzimních bodů a odskočit od soupeře, který byl v nabité tabulce kousek za námi. To se nám nakonec podařilo a dokonce z toho byla výhra o tři branky. Dneska nám chyběl Kurečka, mladík Šoch a zraněný Michal Kubásek, jinak se na zakončení sešlo to nejsilnější, co máme. Mořkov je velice bojovný soupeř spoléhající na rychlé brejky a v úvodních minutách toto ukazoval. Polo šance z 5. minuty i ze 17. minuty zůstaly nevyužiti. Ostravice prakticky svoji první velkou šanci využila. Stýskala vybídl k úniku Jedličku, ten je po kličce ve vápně sražen a Kubásek s nabídnutou penaltou nezaváhal. Ovšem vzápětí mohlo být srovnáno. Po centru z levé strany reflexivně vyráží Boháč na roh. A ten hasí vyražením míče mimo vápno. V 31. minutě má Stýskala šanci z přímého kopu, ale trefil jen střed branky. Na výborném hřišti se hrál na konec podzimu zajímavý fotbal, ale oba týmy si už do poločasové pauzy nějakou extra šanci nevypracovaly.

 

Museli jsme do posledního poločasu podzimu udělat změnu v obraně. Stoper Jandek si při souboji nalomil nártní kůstku a bude se v zimní pauze léčit. Jeho nahradil Mendrek. Cílem bylo nedostat branku a soupeře dorazit. Ale Mořkov na nás ze začátku poločasu vlétl a po právu vyrovnává. Po centru z pravé strany jsme nechali až příliš prostoru jejich útočníkovi a ten překonává Boháče v 52. minutě. To nás zarazilo, po tomto okamžiku byl logicky Mořkov dále aktivnější, ale naštěstí z toho nic nebylo. Ostravice spíše vyčkávala na nějaký rychlý protiútok a to se ukázalo jako vynikající plán. Naše útoky byly velice rychlé a účelné a tak po přenesení hry v 65. minutě na Kubáska, který našel za obranou ještě Stýskalu vedeme 2:1. V 72. minutě se opět radujeme, akci jak přes kopírák, kdy Ledvoň našel Kubáska, ten přízemním centrem Stýskalu a je do prázdné branky navýšeno na 3:1. Tento okamžik Mořkov zcela položil a do konce zápasu jsme si hru užívali. A když v 90. minutě Mendrek odpaluje míč na Stýskalu, ukázal náš kapitán své dovednosti a třetí brankou v utkání stanovuje konečný výsledek na 4:1 pro Ostravici. Opět se potvrdilo, že poslední zápasy roku neprohráváme a tři body nás vyhouply na konečné čtvrté místo po polovině sezóny. S minimálním odstupem na čelo tabulky, kdo by to po třetím kole tipl.

 

Názor diváka: Vyrovnaný zápas, kde jsme ale ukázali větší kvalitu v útočné fázi a to rozhodlo. Děkuju všem nakonec za skvělý podzim a tolik bodíků nám dává velké šance do jarních odvet. Tam to může, pokud pořádně přes zimu potrénujeme, dopadnout jakkoliv.