Vlčovicím jsme oplatili podzimní porážku

30.04.2022 16:30

OSTRAVICE - VLČOVICE 4:2 (3:2)

Sestava: Boháč (46. Pavelec) - Mendrek, Kurečka, Jandek, Ledvoň M. - Jedlička (87. Mahút), Stýskala, O. Stonavský, Jucha, Kopčo - Kubásek (87. Tabášek)

Branky: 7. a 34. Kubásek, 24. a 53. Jedlička - hosté 38. a 44.

 

Třetí zápas v řadě doma chtěla Ostravice navázat na povedenou dohrávku s Jeseníkem. Hostili jsme Vlčovice, které měly šňůru čtyř vyhraných zápasů v řadě a tím se také odpoutali od dna tabulky. Před utkáním jsme tradičně řešili sestavu, vypadl nám Březina, Salava se zraněním byl pouze na lavičce a během rozcvičky se opět zranila brankářská jednička Boháč. Ten se sebezapřením odchytal aspoň poločas. Do utkání jsme vstoupili parádně, už v 7. minutě se po rohu Stýskaly prosadil nohou Kubásek. Dále jsme měli šance a v 24. minutě se po uvolnění Stýskaly prosazuje Jedlička. A když v 34. minutě přidává svou druhou branku Kubásek a Ostravice vede už 3:0, vypadalo to na pohodový zápas. Poté jsme ale Vlčovicím nabídly dva přímé kopy a zraněný Boháč bohužel nemohl moc zasáhnout. Takže hosté do poločasu dvěma slepenými góly snižují na 3:2.

 

Do brány se v druhém poločase postavil Mendrek, do obrany střídal Pavelec a chtěli jsme náskok navýšit a nedopustit další domácí ztrátu. To se povedlo, výborně hrající Jandek nedovolil Vlčovicím žádný náznak šance, ač sám měl problémy s kotníkem, utkání dohrál. V 53. minutě střílí Stýskala, brankář míč vyrazil jen před dobíhajícího Jedličku a bylo to 4:2. Další průběh už nebyl moc o šancích, nám očividně po čtvrtku docházely síly ale i Vlčovice už nic nevymyslely. Získáváme další důležité body a konečně doma vyhráváme dvě utkání po sobě. Tím se Ostravice dostala směr střed tabulky a nyní nás čekají Veřovice, které se zatím v sezóně trápí na posledním místě.

 

Názor diváka: Zejména v prvním poločase jsme hráli výborně. Kubásek potvrdil jarní formu, šancí bylo d dost. V bráně to letos máme těžké, po dnešku nám vypadl i Boháč, budeme to lepit asi Mendrekem, ten je náš univerzál :-)