Jasná výhra nad Veřovicemi

18.09.2021 15:30

OSTRAVICE - VEŘOVICE 5:1 (1:1)

Sestava: Boháč - Pavelec, Jucha, Salava, Ledvoň M. - Březina, Stýskala, O. Stonavský (85. Ledvoň L.), Jedlička - Kopčo, Kubásek (80. Platoš)

Branky: 52. , 56. a 82. Stýskala, 15. Kubásek, 70. Jedlička - hosté 33.

 

Šestý zápas v sezóně a Ostravice už musela zamakat. Soupeř se zatím taky bodově trápil a my chtěli doma vyhrát a posunout se tabulkou nahoru. Před zápasem proběhlo slavnostní rozloučení s Adamem Platošem, ten se po 9 letech v našem dresu rozhodl fotbal ukončit a my mu za těch 108 branek v našem dresu strašně děkujeme. Ostravici chyběl opět Jandek, zraněný M. Stonavský sedl jen na lavičku a nedorazil ani Koliba a M. Kubásek. Chtěli jsme mít utkání pod kontrolou od úvodních minut a snaha domácích byla patrná. V 8. minutě se ve vápně dostal míč ke Kubáskovi, ale ten byl z nečekané šance spíš zaskočen. V 11. minutě míří ještě Kopčo vedle, ale v 15. minutě se již radujeme. Stýskala vyvezl míč, centr Jedličky si efektivně zpracoval Kubásek a nedal brankáři šanci. V 17. minutě běží Kopčo sám na brankáře, ale nedal. Jsme lepší, ale Veřovice mají šanci z rohu, hlavička ale naštěstí míří do rukavic pozorného Boháče. Ovšem z ojedinělé akce se Veřovice radují,jejich útočník střílí lehce za vápnem, střelu tečujeme a končí v síti.V 43. minutě utekl všem Kopčo, ale opět sám před bránkářem selhává. A když svoji šanci nedal ani Jedlička, jdeme do kabin za remízového stavu.

 

Ostravice si ale dneska věřila a v druhém poločase rozjela kanonádu. V 47. minutě chytá střelu Kopča brankář, ale po hezké kombinaci je v 50. minutě sražen ve vápně Kubásek a Stýskala z penalty posílá Ostravici do vedení. O chvíli později si náš kapitán pohrál s obranou a na levou tyč je to 3:1. Druhá střela Veřovic na branku letí do tyče a od té doby je na hřišti jen jedno mužstvo a festival šancí. Nejprve Kubásek kombinuje s Jedličkou a ten zvyšuje na 4:1. Poté Březina trefuje břevno a v době, kdy už je na hřišti Platoš, tak i podruhé břevno. Poslední parádu si nechává Stýskala, který na levé straně utíká všem lobuje brankáře a má další hattrick. Tím, že se Adam Platoš loučí s kariérou, se dostává v gólech na číslo 96 a brzo tu asi budeme mít další stovečku. Zaslouženě Ostravice bere 3 body a v Mořkově se budeme snažit výsledek potvrdit. Ale pozor, na žádost soupeře se nehraje v neděli ale již tento čtvrtek...

 

Názor diváka: I kvůli rozlučce Adama jsem strašně rád, jak utkání dopadlo. Druhá věc, body jsme potřebovali jako sůl.. Ovšem stále máme před sebou druhou polovinu podzimu a těch získaných bodíků by mělo být daleko více... Kvality na to máme..