Poslední přípravný zápas

22.03.2014 14:00

SEDLIŠTĚ - OSTRAVICE 5:0 (1:0)

Sestava: Vokal - Blahuta, Janošec, Rozkydal, Žejdlík - Kurečka, Stýskala, O. Stonavský, Mendrek, Tengler  - Platoš

Branky:

 

Za poslední tři roky jsem prakticky viděl každý zápas našeho týmu, jak už doma a nebo na hřištích i vzdálených soupeřů. Jasně jako fanoušek jsem nemohl být vždy spokojen, ale výhry i prohry k fotbalu patří, tak to prostě je. Co mě ale vždy nejvíce štve a osobně to asi nikdy nepochopím (a troufám si říct, že nejsem sám) je to, že člověk přijede natěšený na zajímavý zápas s nějakou představou o hře a výsledku, ale najednou vidí jen hrstku hráčů, polepenou sestavu a trpký úsměv a pokývání rameny všech, při otázce, kde je zbytek kádru. To je pak veškerá chuť do fotbalu pryč, člověk se ptá sám sebe, proč tu vlastně jel a ztrácí čas, když je to ostatním jedno. Vidět je to i na samotných hráčích, jak se perou sami se sebou, s tím, že musí vydržet 90 minut a nemá je kdo střídat, motivace a elán je pryč a většinou nastane jen trápení, hádání na hřišti a výsledek rovnající se debaklu. Na pohodě to nepřidá a v rámci přípravy už vůbec ne. Bohužel opakovaně se to opět stalo včera, ale řešit kde byli další hráči (Boháč, M. Stonavský, Poruba, Třeštík, Přasličák, Procházka, Pavelec) nehodlám, není to moje starost, jsem jen divák. Omlouvám se, pokud někdo chyběl pro zranění, nevidím tak daleko, po cestě se ještě přibral Michal Blahuta, který 3/4 roku nehrál zápas, aby z toho nebyla už úplná ostuda. Každopádně na něco jste se dali, něco jste na podzim ukopali, ale stejně to asi při pohledu na tabulku plno lidem nedochází, a tak s takovým přístupem většinou nebude z toho nic. Je to okresní přebor, vše se dělá dobrovolně, někoho nutit, aby dojel na zápas? To možná v žácích, ale v mužích rozhodně ne, jen by Vám to mělo být aspoň trochu blbé, nechat v tom ty, co se na tom hřišti perou, takže respekt všem za včerejší výkon a tudíž těm, co to opravdu myslí vážně. Navíc nechat v tom trenéra, který svým nasazením a časem do fotbalu vkládá veškerou svou energii, která ale může tímto přístupem skončit, nemluvě o tom, že prosil všechny, ať se tohoto posledního přípravného utkání účastní s plnou vážností. To ještě netušil, co dostane za odměnu. Promlouvat do duše nikomu nebudu, já jen dobrovolně a z velkým nasazením rád dělám ty věci ohledně zviditelnění místního fotbalu, baví mě se účastnit všech zápasu, ale když vidím přístup Vás hráčů, tak i moje fanouškovské nadšení a chuť do další práce upadá.

 

Teď trochu k samotnému zápasu. Nastoupili jsme proti výbornému soupeři, týmu složených ze samých mladých a šikovných hráčů, který před jarními odvetami v 1.A třídě důkladně posílil a jeho výsledky v přípravě nejsou vůbec náhodné (debakly si odvezly Nýdek, Hnojník, Staré Město i Dobrá). Navíc nejstaršímu hráči v poli bylo jen 25 let. Škoda jen, že jsme jim takhle zápas ulehčili a nevyzkoušeli jsme si porovnání v plné síle. Sedliště od úvodních minut držely míč a diktovaly tempo hry. My se na dostřel brány moc nedostávali a v záloze vázla kombinace. Aktivní domácí si tedy pochopitelně vypracovali šance. Tu první Vokal skvěle vyrazil na roh, následnou sérii rohu jsme překonali a i úvodní tlak tým ustál. V chvílích kdy to vypadalo, že se hra vyrovnala, zaspala naše záloha a v 17. minutě jsme při přečíslení dva na jednoho neměli šanci. Domácí se ujali vedení, v 23. minutě nás překvapil dlouhý aut Sedlišť, ale lob skončil jen na břevně brány. Když už domácí překonali Vokala, zaskočila obrana, Janošec vykopával z čáry jako tomu bylo v 32. minutě. Domácí jsme mohli zaskočit v poslední minutě poločasu. Po rohu se míč dostal k Mendrekovi, který překonal brankáře, ale bohužel trefil jen tělo blokujícího domácího obránce. Půle tedy končí naší prohrou o gól s nějakou nadějí uhrát zde solidní výsledek.

 

Bohužel jsme nezachytili vstup do druhé půle a v 51. a v 52. minutě inkasujeme zbytečně další dvě branky. Od tohoto momentu se naše hra rozsypala a bylo jen otázkou, jaké bude skóre. Světlým momentem byly dva úniky aktivního Platoše, první skončil střelou vedle, druhý centrem na Mendreka, který přestřelil bránu. V 62. minutě unavená obrana Ostravice nezachytila další útok Sedlišť a ty nám střílí další branku. Fyzicky již nestíháme a do konce zápasu inkasujeme ještě jednou, konkrétně v 83. minutě si střelu z úhlu Vokal sráží nohou do sítě. Utkání v letním krásném dni končí, důležité, že se v přípravě nikdy nezranil a můžeme vstoupit do jarních bojů kompletní. Otázkou ale je, s jakou sestavou, s jakým nasazením, s jakou herní pohodou a s jakým cílem každého člena týmu...