První přípravný zápas

24.02.2013 12:30

NOŠOVICE - OSTRAVICE 0:1 (0:0)

Sestava: Boháč - Tofel, Janošec, Žejdlík, Faldyna - Pavelec, Stonavský M., Poruba, Stonavský O., Blahuta - Kurečka

Branky: 77. Blahuta

 

Po měsíční intenzivní zimní přípravě nastoupila Ostravice k prvnímu přípravnému zápasu proti celku Nošovic, kteří v tomto roce z první příčky OS bojují o postup do okresního přeboru. Utkání se hrálo na skvěle od sněhu upravené umělce v Českém Těšíně. Naši muži nastoupili do zápasu pouze v 11 lidech, z různých důvodů chyběli opory a stabilní členové základní sestavy Rozkydal, Přasličák, Platoš, Stýskala a Procházka. Tým si tedy hlavně vyzkoušel, zda zvládne situaci při absenci těchto hráčů. Úvodní minuty přinesly opatrnou hru a seznamování s terénem. Aktivní M. Stonavský se dvakrát dostal k střele, ale bránu netrefil. Zkoušeli jsme svůj kombinační fotbal po zemi, totéž platilo o celku Nošovic. Po jednom slibném útoku chyběla Blahutovi v 14. minutě větší přesnost, na druhé straně nebezpečnou střelu Nošovic zablokovala naše obrana. V 17. minutě utekl O. Stonavský nošovické obraně, ale těsně před brankářem si míč ukopl. Naše kombinační hra vcelku fungovala, po jedné pěkné akci pálí Kurečka těsně vedle levé tyče. Nošovice využívaly ostravické nepřesné rozehrávky k brejkům, ale žádný nedotáhli až do konce. Například při chybě obrany a střele z penalty do břevna při nás stálo v 35. minutě štěstí. Rychlý Pavelec poté loboval brankáře, ale chyběl metr. Na konci poločasu jsme zahrávali ještě přímý kop z hranice šestnáctky, ale O. Stonavský netrefil bránu. Po vyrovnaném prvním poločase, který byl typický v rámci zimní přípravy a nerozehranost obou celků byla znát, tedy žádný gól nepadl.

 

Do druhé půle vstoupily aktivněji Nošovice, ale velké příležitosti si nevytvořily. Pokud v prvním poločase fungovala naše kombinační hra, v druhé půli síly ubývaly, objevovaly se nepřesnosti, na kterých je třeba ještě zapracovat. V 55. minutě vyrazili vpřed Stonavský a Kurečka, ale jejich kombinaci Nošovice odvrátily na roh. Nošovice měly víc míč u kopaček a my nedokázali zakončit slibné protiútoky. Jako hlavička Kurečky z 63. minuty, který zcela osamocen na penaltě zamíříl pouze doprostřed brány. Vždy jistý brankář Boháč sbíral nošovické centry a slabé střely bez větších problémů. V 77. minutě převzal na půli míč Pavelec, přímočaře se dostal až k šestnáctce, tam o míč přišel, ale ten se štěstím odrazil ke Kurečkovi, který centroval před bránu na volného Blahutu a pro něho už nebyl problém do prázdné brány zakončit. Vedli jsme 1:0, ale soupeř se nechtěl vzdát. Boháč prudkou střelu o minutu později vyškrábl na roh a opět zachránil situaci. Do konce utkání se již nic zásadního nestalo a my vyhráli tím nejtěsnějším rozdílem.

 

Názor diváka: Typický první zápas po dlouhé pauze. Hráči se museli adaptovat na tempo utkání, nerozehranost byla znát a síly docházely, jelikož neměl kdo střídat. Na druhou stranu jsme si dokázali vytvořit přiležitosti, při kterých ale chyběl klid v zakončení. To se další herní praxí určitě vylepší. Obranu držel nad vodou zkušený Janošec, ale Nošovice nás moc neprověřily. Výsledek není důležitý, hlavně že se nikdo nezranil a tým má ještě měsíc na doladění formy.

 

Na konec dodávam foto v poločasové debatě 11 statečných hráčů, trenéra + asistenta :D